Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με την προκήρυξη των 4.000 θέσεων εργασίας στον χώρο της Υγείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με την προκήρυξη των 4.000 θέσεων εργασίας στον χώρο της Υγείας

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αναμένεται, όπως έχει προαναγγείλει και ο Παύλος Πολάκης, να βγει στον αέρα στις 12 Δεκέμβρη ώστε οι εργαζόμενοι να είναι στις θέσεις τους ως το τέλος Γενάρη. Πρόκειται για μια δέσμευση της κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία οι προσληφθέντες θα έχουν πλήρεις αμοιβές και εργασιακά δικαιώματα αφού θα είναι δωδεκάμηνης διάρκειας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα που αφορά ανέργους θα έχει μισθούς στη λογική του ενιαίου μισθολογίου, υπερωριακή απασχόληση, ανθυγιεινό επίδομα. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ με διασφαλισμένα τα εργασιακά δικαιώματα και τις αμοιβές των ατόμων που θα προσληφθούν. Τα χρήματα για το πρόγραμμα αυτό, που ήταν να βρεθούν από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τελικά βρέθηκαν από ανακατανομή δημοσίων πόρων, τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ και τον κρατικό προϋπολογισμό.

/documents/10179/0/proslipseis+ygeia.pdf

Άρθρο 1

Στόχος και Αντικείμενο του προγράμματος

1. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

2. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η δημιουργία απασχόλησης μέσω της τοποθέτησης προσωπικού (εφεξής Ωφελούμενοι/ες) στο δημόσιο τομέα της υγείας, εφεξής Φορείς Υποδοχής, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 2 της παρούσας. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνονται και οι ενέργειες ορισμού των Φορέων Υποδοχής, οι κατηγορίες, οι κλάδοι και οι ειδικότητες, η κατάταξη και η σύζευξη των μακροχρόνια ανέργων με τις θέσεις εργασίας των Φορέων Υποδοχής, η χρονική διάρκεια και οι όροι της απασχόλησης, η χρηματοδότηση του προγράμματος και οι αμοιβές των ωφελουμένων.

Άρθρο 2

Πλαίσιο ένταξης – Ρόλος του ΟΑΕΔ –

Φορείς Υποδοχής

1. Η παρ.1 του άρθρου 64 του Ν. 4430/2016 ορίζει ότι:

«Με απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και μετά από εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, είναι δυνατή η ένταξη μακροχρόνια ανέργων, εγγεγραμμένων στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, σε ειδικά προγράμματα απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, όπως αυτός οριοθετείται από το άρθρο 51 του Ν.1892/1990».

2. Αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση διαχείριση και παρακολούθηση του «Ειδικού προγράμματος απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της υγείας του άρθρου 64 του Ν. 4430/2016», είναι ο ΟΑΕΔ, ο οποίος εκδίδει Δημόσια Πρόσκληση όπου εξειδικεύει τις λεπτομέρειες εφαρμογής τους. Επίσης, ο ΟΑΕΔ είναι φορέας αρμόδιος για την υποδοχή των ηλεκτρονικών αιτήσεων των ωφελουμένων και την κατάρτιση του Πίνακα ωφελουμένων, τη σύζευξη των ωφελουμένων

με τις θέσεις απασχόλησης των Φορέων Υποδοχής, την διενέργεια δειγματοληπτικών επιτόπιων επαληθεύσεων στους Φορείς Υποδοχής και την καταβολή των αμοιβών στους Ωφελούμενους και των ασφαλιστικών εισφορών στους Φορείς Υποδοχής.

3. Ως Φορείς Υποδοχής ορίζονται τα Γενικά Νοσοκομεία, τα Γενικά Νοσοκομεία- ΚΥ, τα Πανεπιστημιακά Γενικά Νοσοκομεία, οι Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών για τις Κεντρικές τους Υπηρεσίες, τα Κέντρα Υγείας, τα ΠΕΔΥ- Μονάδες Υγείας και τα ΠΕΔΥΠΙ ή ΠΕΔΥ-ΠΠΙ, το Υπουργείο Υγείας για την Κεντρική Υπηρεσία του καθώς και οι εποπτευόμενοι από το Υπουργείο Υγείας φορείς που είναι ο ΕΟΠΥΥ, ο ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΕΟΦ, το ΕΚΕΑ και το ΕΚΑΒ.

4. Οι ανωτέρω Φορείς Υποδοχής θα απασχολήσουν τους ανέργους και θα πιστοποιούν την απασχόληση τους στον ΟΑΕΔ, προκειμένου να καταβληθεί το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος. Επιπλέον, θα έχουν την ευθύνη, σύμφωνα με το Ν. 2472/1997 περί της προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη νόμιμη συλλογή, επεξεργασία, τήρηση και φύλαξη των πληροφοριακών στοιχείων των ωφελουμένων των προγραμμάτων, κατά την έναρξη και τη λήξη απασχόλησης τους.

Άρθρο 3

Αμοιβές ωφελουμένων – Χρηματοδότηση

1. Οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των ωφελουμέ-

νων αντιστοιχούν:

α. για την κατηγορία Π.Ε. έως τα 1.087,00 ευρώ,

β. για την κατηγορία Τ.Ε. έως τα 1.032,00 ευρώ,

γ. για την κατηγορία Δ.Ε. έως τα 853,00 ευρώ,

δ. για την κατηγορία Υ.Ε. έως τα 775,00 ευρώ.

2. α) Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ορίζεται στα 150,00 ευρώ μηνιαίως για τις κάτωθι κατηγορίες: το Νοσηλευτικό προσωπικό όλων των κατηγοριών (ΠΕ Νοσηλευτικής, ΤΕ Νοσηλευτικής, ΔΕ Νοσηλευτικής, ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό, ΤΕ Επισκεπτών-τριών Υγείας, ΤΕ Μαιευτικής), ΠΕ Βιολόγων, ΠΕ Χημικών – Βιοχημικών, ΠΕ Ακτινοφυσικών, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας, ΔΕ Ιατρικών Συσκευών, ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας.

β) Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ορίζεται στα 70,00 ευρώ μηνιαίως για τις κάτωθι κατηγορίες: Το τεχνικό προσωπικό με τις αντίστοιχες ειδικότητες (ΔΕ Θερμουδραυλικών – Υδραυλικών, ΔΕ ΤεχνικούΑερίων, ΔΕ Συντηρητών Κτιρίων, ΔΕ Ελαιοχρωματιστών, ΔΕ Ηλεκτρολόγων, ΔΕ Ηλεκτρονικών, ΔΕ Θερμαστών, ΔΕ…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL