Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.4°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C20.5°C
1 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.7°C20.5°C
3 BF 45%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.9°C
4 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C15.1°C
0 BF 72%
Η Μ. Καραμεσίνη για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους και τον κοινωνικό τουρισμό (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Μ. Καραμεσίνη για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους και τον κοινωνικό τουρισμό (Video)

https://www.youtube.com/embed/HrhSXb0ZU9Q

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ ενημέρωσε ότι από τη στιγμή της ανάρτησης της πρόσκλησης, θα δοθεί προθεσμία 7 – 10 ημερών στις επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να έχουν τα κριτήρια που απαιτούνται όπως, για παράδειγμα, να είναι εγγεγραμμένοι  στο πληροφορικό σύστημα του ΟΑΕΔ και του υπουργείου ανάπτυξης και να έχουν τους κωδικούς πρόσβασης.

Μία από τις τομές στην ιστορία του ΟΑΕΔ είναι ότι οι επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση στο μητρώο ανέργων, όπου θα έχουν δικαίωμα 10 επιλογών, με βάση τα στοιχεία του βιογραφικού των ανέργων  ώστε να επιλέξουν τους ανθρώπους που θα περάσουν από συνέντευξη. Η κ. Καραμεσίνη τόνισε ότι δεν γνωστοποιούνται προσωπικά στοιχεία ώστε να αποφεύγονται διακρίσεις εις βάρος υποψηφίων.

Αν έχουν τις προϋποθέσεις οι επιχειρήσεις δηλαδή το προηγούμενο τρίμηνο δεν έχουν κάνει απόλυση, χωρίς να αντικαταστήσουν το προσωπικό και δεν έχουν μετατρέψει το προσωπικό από πλήρη σε μερική απασχόληση, τότε μπορούν να συμμετέχουν.

Η κ. Καραμεσίνη τόνισε επίσης ότι κύριος στόχος είναι η καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας. Ενημέρωσε επίσης ότι τα επιδόματα ανεργίας είναι διασφαλισμένα και δεν πρέπει να ανησυχούν οι άνεργοι.

Αναφορικά με τον κοινωνικό τουρισμό ενημέρωσε ότι βρίσκονται στην διαδικασία εκδίκασης των ενστάσεων ώστε να βγουν οι πίνακες.  Περιμένουμε την κοινή υπουργική απόφαση ώστε να γίνονται οι αιτήσεις. Για το θέμα της πρόσληψης των 4.000 νοσηλευτών που θα προσληφθούν στο ΕΣΥ οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν από το Δεκέμβριο.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL