Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Γεν. Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης: Τηρούνται όλες οι δεσμεύσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γεν. Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης: Τηρούνται όλες οι δεσμεύσεις

Θα τηρηθούν όλες οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις, τονίζουν στην Αυγή, κύκλοι της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης, δίνοντας ταυτόχρονα διευκρινίσεις σχετικά με την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης στο Eurogroup όσον αφορά στο Ασφαλιστικό.

Αναλυτικά, το υπουργείο διευκρινίζει ότι θα τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μείωση στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις.

Ειδικότερα και μετά από διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών, κύκλοι του υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης σημειώνουν:

*Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις: Δεν θα θιγούν τα διακαιώματα των μητέρων με ανήλικα παιδιά, των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) και των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

*Ενοποιήσεις Ασφαλιστικών Ταμείων: Οι όποιες ενοποιήσεις θα γίνουν μετά από διάλογο με τους υπό ενοποίηση ασφαλιστικούς φορείς, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει με συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

*Σύνδεση εισφορών με εισόδημα: Δεν θα αφορά τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά αποκλειστικά τα Ταμεία των Ελεύθερων Επαγγελματιών καθώς οι ίδιοι έχουν ζητήσει αυτή τη σύνδεση.

*Επιμένουμε στον Κοινωνικό, Αναδιανεμητικό, Καθολικό Χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης

*Κατάργηση κοινωνικών πόρων: Σε όποιο Ταμείο υπάρξη κατάργηση κοινωνικού πόρου το αντίστοιχο ποσό θα καλυφθεί από άλλες πηγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL