Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Μαύρος Ιούλιος" για μισθούς - επιδόματα

Με νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ ξεκινά ο Ιούλιος για τους εργαζόμενους, ενώ οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν τους άδικους φόρους που προβλέπονται από τα εκκαθαριστικά. Από τον Ιούλιο ξεκινά και μείωση των επιδομάτων, που θα επιφέρουν νέες απώλειες στους μισθούς...

Με νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ ξεκινά ο Ιούλιος για τους εργαζόμενους, ενώ οι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν τους άδικους φόρους που προβλέπονται από τα εκκαθαριστικά. Από τον Ιούλιο ξεκινά και μείωση των επιδομάτων, που θα επιφέρουν νέες απώλειες στους μισθούς χιλιάδων εργαζομένων σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Στον ίδιο δρόμο και τα επιδόματα κατάρτισης και ανεργίας, καθώς καταρρέουν τα έσοδα του ΟΑΕΔ.

Την ίδια ώρα, με αφορμή την Ελληνική Χαλυβουργία, δόθηκε επισήμως το πράσινο φως σε ομαδικές απολύσεις, ενώ μέχρι τώρα η κυβέρνηση διαρρήγνυε τα ιμάτιά της ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Απολύσεις ή νέες μειώσεις αποδοχών και ατομικός μισθός στο Δημόσιο είναι το μήνυμα της τρόικας, εν όψει των συνομιλιών του Ιουλίου, μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους ένστολους και τη διαφωνία Λοβέρδου - Μητσοτάκη για τις διαθεσιμότητες.

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο Σαμαράς -όπως αποκάλυψε η "Αυγή"- έχει δεσμευτεί να λάβει "τα μέτρα που θα αποδειχθούν αναγκαία" για να επιτευχθούν οι στόχοι του Μνημονίου.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προτεραιότητες...

Πού να το φαντάζονταν όσοι έκαναν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής για το ταμείο ανάκαμψης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που σ’ αυτές τις συναντήσεις δεν είχε εμφανιστεί... - σκόπευε να κατευθύνει κάποια εκατομμύρια αυτού του ταμείου στη χρηματοδότηση ιδιωτών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις