Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Τσεκούρι" στους μισθούς 10% - 40% - Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ εκλιπαρεί σήμερα τους εργοδότες για το επίδομα γάμου

Την ώρα που περισσότεροι από 1.200.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα κινδυνεύουν άμεσα με νέες μειώσεις μισθών από 10% έως 40%, λόγω της λήξης (σήμερα Τρίτη) της μετενέργειας της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, αλλά και τουλάχιστον 45 κλαδικών συμβάσεων, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ...

Την ώρα που περισσότεροι από 1.200.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα κινδυνεύουν άμεσα με νέες μειώσεις μισθών από 10% έως 40%, λόγω της λήξης την Τρίτη 14/5 της μετενέργειας της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, αλλά και τουλάχιστον 45 κλαδικών συμβάσεων, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνεχίζει σήμερα μια καρικατούρα διαπραγμάτευσης, επιδιώκοντας να περισώσει τα προσχήματα.
Και αυτό γιατί έχοντας εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια οικονομικών διεκδικήσεων, αλλά και τις μνημονιακές προβλέψεις, πίσω από τις οποίες "κρύβονται" οι εργοδότες, αποδέχεται ουσιαστικά την δραματική μείωση των μισθών μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας που αφορά στο 80% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ενώ αδυνατεί ταυτόχρονα να υπερασπιστεί δεκάδες κατοχυρωμένα επιδόματα που η περικοπή τους θα βυθίσει ακόμα περισσότερες τις αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
(Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην "Αυγή" αύριο)

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τα ψέματα κάποτε τελειώνουν

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμπλήρωσε 100 μέρες. Ο απολογισμός είναι μια πολιτική fast track, που έχει στόχο βασικά τρεις στόχους. Την παλινόρθωση του παλαιοκομματισμού, την εξυπηρέτηση κάθε είδους συμφερόντων και την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο