Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C25.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
24 °C
21.0°C24.9°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C25.2°C
2 BF 40%
ΑΔΕΔΥ: Αγώνας να μήν περάσει το νομοσχέδιο για την Υγεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΔΕΔΥ: Αγώνας να μήν περάσει το νομοσχέδιο για την Υγεία

Κάλεσμα στους δημόσιους υπαλλήλους, τις ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις που οργανώνονται σήμερα στον χώρο της Υγείας (συγκέντρωση στο υπ. Υγείας στις 11.00) απευθύνει η ΑΔΕΔΥ με βασικό αίτημα την καταψήφιση του νομοσχεδίου προκειμένου να μην κλείσουν υπηρεσίες και δομές υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Όπως σημειώνει η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της, το σχέδιο νόμου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που ψηφίζεται σήμερα, βάζει λουκέτο στις μοναδικές δημόσιες δομές στον τομέα αυτό που λειτουργούσαν στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, και εξυπηρετούσαν εκατομμύρια εργαζόμενους.

Με το σχέδιο νόμου 8.500 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, με την πλειονότητα από αυτούς να οδηγούνται στην απόλυση. Η επιλογή αυτή της κυβέρνησης έρχεται σε συνέχεια του λουκέτου σε 11 νοσοκομεία, νέων επιβαρύνσεων στα φάρμακα και τις εξετάσεις και μιας σειράς νέων χαρατσιών στον τομέα της Υγείας. Η μνημονιακή κυβέρνηση μέσω αυτού του νομοσχεδίου επιχειρεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας, αφού στο μεγάλο επιχειρηματικό ιδιωτικό τομέα Υγείας δίνεται προνομιακός ρόλος στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί επίσης σε στήριξη των κινητοποιήσεων που οργανώνονται αύριο από ΟΛΜΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ και των συγκεντρώσεων που πραγματοποιούνται στο Συμβούλιο της Επικρατείας (9.00 π.μ.) και στα Προπύλαια (10.30 π.μ.).

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ αύριο στο ΣτΕ

Σε πανελλαδική στάση εργασίας προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και στις 9 π.μ. καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς θα συζητηθεί η προσφυγή της κατά του νόμου για τη διαθεσιμότητα, που κατέθεσαν από κοινού η Ομοσπονδία με τους εργαζόμενους στη Δημοτική Αστυνομία.

Με την προσφυγή τους θεωρούν ότι διατάξεις του νόμου 4172/2013 είναι αντισυνταγματικές "αφού οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι μόνιμοι και οι υπηρεσίες από τις οποίες απομακρύνθηκαν όχι μόνο δεν έπαψαν να λειτουργούν, αλλά το αντικείμενό τους ανατέθηκε με παράνομες διαδικασίες σε άλλες υπηρεσίες". Επίσης, χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικές τις διαδικασίες μετάταξης των εργαζομένων στην Δημοτική Αστυνομία σε μη οργανικές και μη θεσμοθετημένες θέσεις. Τέλος, θεωρούν ότι με τις κείμενες διατάξεις παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο των δήμων και η αρχή της αξιοκρατίας, γιατί "δόθηκε μεγαλύτερη μοριοδότηση σε ορισμένες κατηγορίες δημοτικών αστυνομικών".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL