Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Θεσσαλονίκη: Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Αρβανιτίδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη: Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Αρβανιτίδη

Φωτογραφία αρχείου

Σε εικοσιτετράωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα super market Αρβανιτίδης και συγκέντρωση στο κατάστημα στην Καρόλου Ντήλ.

"Η κατάσταση που βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους μήνες στα καταστήματα είναι γνωστή. Τα ράφια αδειάζουν μέρα με τη μέρα, δεν αναπληρώνονται τα προϊόντα, οι εταιρείες δεν προμηθεύουν τα καταστήματα ακόμα και με βασικά προϊόντα όπως το γάλα. Ο εργοδότης μας από την άλλη αυθαιρετεί, απειλεί και εκβιάζει, δίνει ανέξοδες υποσχέσεις, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να διασπάσει τους εργαζόμενους. Εδώ και μήνες καθυστερεί τις αμοιβές μας και έχουμε φτάσει στο σημείο να μας χρωστάει πάνω από πέντε μισθούς, με αποτέλεσμα να βιώνουμε εμείς και οι οικογένειές μας τις επιπτώσεις της απλήρωτης εργασίας. Η συνεχής πίεση που ασκήθηκε στην επιχείρηση από το Σωματείο με όλες τις μορφές, απεργιακές κινητοποιήσεις, ασφαλιστικά μέτρα, καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας είχε ως αποτέλεσμα να μη μεγαλώσει κι άλλο το χρονικό διάστημα της καθυστέρησης των δεδουλευμένων. Το μόνο σίγουρο είναι, και το βλέπουμε, ότι θα υπάρξουν άμεσα εξελίξεις στην επιχείρηση" αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα οι συνάδελφοι τους στον Ν. Πέλλας και Πιερίας ήδη έχουν αποφασίσει και κατεβαίνουν σε επίσχεση εργασίας από την Τετάρτη με συμμετοχή που ξεπερνά το 90%.

Από τη πλευρά του το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ζητά να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στα supermarket Αρβανιτίδης και καταγγέλλει την αντεργατική συμπεριφορά της ιδιοκτησίας των supermarket ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ, η οποία τους τελευταίους 5 μήνες δεν έχει προχωρήσει στην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

"Οι τακτικές αυτές δεν μπορούν και δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης, με τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Το ΕΚΘ στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων, το αίτημα τους για άμεση καταβολή των μισθών τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους" τονίζει.

Πηγή: alterthess.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL