Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
ΑΔΕΔΥ: Πρόταση για 48ωρη απεργία για διαθεσιμότητες - απολύσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΔΕΔΥ: Πρόταση για 48ωρη απεργία για διαθεσιμότητες - απολύσεις

Να προκηρύξει 24ωρη ή 48ωρη απεργία στον δημόσιο τομέα το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου εξουσιοδότησε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ την Εκτελεστική Επιτροπή, προκειμένου να απαντηθεί η διαρκώς εντεινόμενη πολιτική των διαθεσιμοτήτων - απολύσεων που προωθούν κυβέρνηση και δανειστές και να διαμορφωθούν οι αγωνιστικοί όροι για την ανατροπή της.

Το Γενικό Συμβούλιο, που καλεί σε συνεννόηση και απεργιακό συντονισμό και τον ιδιωτικό τομέα, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση "μέσω ενός απαράδεκτου συστήματος αξιολόγησης, που αναπαράγει τις παθογένειες μεροληπτικής και αναξιοκρατικής κρίσης των εργαζομένων στο Δημόσιο, εντείνει τον κομματικό έλεγχο και τις πελατειακές πρακτικές, μεθοδεύοντας έτσι τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού διαθεσιμοτήτων - απολύσεων".

Επίσης το Γενικό Συμβούλιο εισηγείται την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων σε όλους τους εργασιακούς χώρους του δημοσίου τομέα, καθώς και ενημερωτικών συγκεντρώσεων με σκοπό τη συμμετοχή και κινητοποίηση των ίδιων των εργαζομένων και στόχο την υλοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των αποφάσεων του αγωνιστικού - απεργιακού προγράμματος. Επίσης τη συμμετοχή, υποστήριξη, διεύρυνση τομεακών / κλαδικών κινητοποιήσεων (π.χ. στους χώρους της Παιδείας και της Υγείας) με συλλαλητήρια, αγωνιστικές - απεργιακές μορφές, διαμαρτυρίες κ.ά.

Τέλος το Γενικό Συμβούλιο υποστηρίζει την κλιμάκωση του αγωνιστικού - απεργιακού προγράμματος δράσης, αμέσως μετά και έως 22 Μαρτίου (ημερομηνία εξέλιξης του μαζικού προγράμματος απολύσεων στο Δημόσιο) με αξιοποίηση των αποφάσεων του Γ.Σ. και εκτίμηση της έως τότε πορείας και της δυναμικής που θα έχει αναπτυχθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL