Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας των εργαζομένων στην εταιρεία Καριπίδης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας των εργαζομένων στην εταιρεία Καριπίδης

(Photo Eurokinissi)

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι στην χημική βιομηχανία των Αδελφών Καριπίδη, που με το άνοιγμα της επιχείρησης μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, τους ανακοινώθηκε ότι δεν έχουν δουλειά, αλλά η εργοδοσία δεν τους έχει αποζημιώσει. Μαζί με τους εργαζόμενους του Καριπίδη στην συγκέντρωση συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι της εταιρείας συμφερόντων Πετζετάκη και της Ιντερκέμ συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

Στην Ιντερκέμ, που έχει κλείσει από τον Οκτώβρη του 2012, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον Ιούλη του 2012, ενώ από 1η Γενάρη είναι και ανασφάλιστοι. Οι εργαζόμενοι του Πετζετάκη εδώ και τρία χρόνια ούτε πληρώνονται, ούτε απολύονται. Οι εργαζόμενοι ζητούν την μεσολάβηση του υπουργού Εργασίας, προκειμένου να τους καταβληθούν αποζημιώσεις, ενώ για τις 22 Ιανουαρίου έχει οριστεί από το ΣΕΠΕ συνάντηση.

Επταμελής αντιπροσωπεία είχε τελικά συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, ο οποίος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργατο- υπαλλήλων στη Χημική Βιομηχανία Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ), Ευθ. Θεοχάρη, δεσμεύτηκε στους εργαζόμενους της Καριπίδης ότι αύριο η Επιθεώρηση Εργασίας θα επισκεφτεί το χώρο εργασίας και ότι όλες οι διαδικασίες θα γίνουν βάσει νόμου, χωρίς ωστόσο δώσει περαιτέρω πληροφορίες. Για τους εργαζόμενους της «Πετζετάκις» και της Ιντερκέμ που είναι δύο και τρία χρόνια αντίστοιχα στον «αέρα», ο υφυπουργός αρκέστηκε σε αόριστες υποσχέσεις

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ) σύμφωνα με ανακοίνωση της καταγγέλλει ότι «η εταιρεία ΚΑΡΙΠΙΔΗ, φαίνεται ότι μεταβιβάστηκε (ενοικιάστηκε) από 12/12/2013 στην άγνωστη νεοϊδρυθείσα εταιρεία, LOW POWER GREINTECH MON IKE, ενώ οι απολύσεις πραγματοποιήθηκαν στις 8/1/2014 χωρίς καταβολή αποζημίωσης».

Στην επιστολή που διένειμε στους εργαζομένους, προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή της η επιχείρηση επικαλείται μεταξύ άλλων ότι λόγω οφειλών προς το ΙΚΑ δεν της επιτρέπεται η είσοδος στο σύστημα ηλεκτρονικής καταχώρησης των καταστάσεων ασφάλισης (ΑΠΔ), ως εκ τούτου αδυνατεί να παρέχει ασφαλιστική κάλυψη και δεν μπορεί να απασχολεί ανασφάλιστους εργαζομένους.

Το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας και ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL