Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνελήφθησαν 8 απεργοί της "Παπουτσάνης"

Οκτώ εργαζόμενοι και συνδικαλιστικά στελέχη της εταιρείας σαπωνοποιίας "Παπουτσάνης” συνελήφθησαν χθες, κατά τη διάρκεια 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που είχε αποφασίσει η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.

Οκτώ εργαζόμενοι και συνδικαλιστικά στελέχη της εταιρείας σαπωνοποιίας "Παπουτσάνης" συνελήφθησαν χθες, κατά τη διάρκεια 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που είχε αποφασίσει η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις απαντώντας στις τρομοκρατικές απολύσεις 6 συναδέλφων τους και στην προσπάθεια της εργοδοσίας να προχωρήσει σε περαιτέρω απολύσεις, το επόμενο διάστημα.

"Η εργοδοσία βλέποντας την μαζική συμμετοχή στην απεργία, την ενότητα όλων των εργατών επιχείρησε με μια μικρή ομάδα απεργοσπαστών να σπάσει την απεργία και δεν το κατάφερε. Επιδιώκει με όλα αυτά να περάσει κλίμα τρομοκρατίας με στόχο το χτύπημα του σωματείου, την διάλυση του για να μπορεί χωρίς εμπόδια να εφαρμόσει όλο το νέο αντεργατικό οπλοστάσιο που τους χάρισε η κυβέρνηση", καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. "Να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους με την αθλιότητα των 586 ευρώ, χωρίς σταθερή δουλειά, χωρίς ουσιαστικά κανένα εργατικό δικαίωμα, χωρίς να μπορούν οι εργάτες να απαντήσουν στη βία του εργοδότη.

Να ποια είναι η στάση της εταιρείας απέναντι στους εργαζόμενους όπως αναφέρει η ίδια σε ανακοινώσεις της:

'Η εταιρεία μας από την αρχή της λειτουργίας της έδειχνε ευαισθησία στους συνανθρώπους μας, που ήταν σε δύσκολη οικονομική θέση, προσφέροντας δωρεάν προϊόντα είτε στους ίδιους, είτε συμμετέχοντας σε φιλανθρωπικές οργανώσεις με στόχο την οικονομική υποστήριξή τους .

Η διοίκηση της Εταιρίας έχει ήδη σχεδιάσεις τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να μην υπάρξει επίπτωση στην κερδοφορία της Εταιρείας για το έτος 2014, εστιάζοντας στη μείωση του παραγωγικού κόστους και των λειτουργικών εξόδων'.

Η ευαισθησία δηλαδή της εταιρείας εξαντλείται μέχρι εκεί που δεν θίγονται τα κέρδη της.

Το ΠΑΜΕ απαιτεί να αφεθούν ελεύθεροι τώρα οι συλληφθέντες εργαζόμενοι. Καλεί όλα τα συνδικάτα να καταδικάσουν την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο σωματείο και στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της εταιρείας Παπουτσάνης. Τα συνδικάτα να μην αφήσουν αναπάντητη την προκλητική και τρομοκρατική ενέργεια της εργοδοσίας. Ο αγώνας των εργατών του Παπουτσάνη είναι και δικός μας αγώνας. Μας αφορά όλους", καταλήγει το ΠΑΜΕ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επτά μήνες κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γκέλες παντού

Επτά μήνες μετά τις εκλογές, η ελληνική πραγματικότητα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη διαμορφώνεται ως εξής: Στο προσφυγικό, υπάρχει πλήρης απώλεια ελέγχου. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να θέσει στοιχειώδεις στόχους και να τους υλοποιήσει και έχει μετατραπεί σε ουρά των τοπικών της ακροδεξιών παραγόντων....

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις