Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σε εξέλιξη η 24ωρη απεργία στον "Παπουτσάνη"

Σε 24ωρη απεργία βρίσκονται από σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στη σαπωνοποιία “Παπουτσάνης”, ενάντια στις απολύσεις, έπειτα από ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων που παρέστησαν στη χθεσινή Γενική Συνέλευση, στη Χαλκίδα.

Σε 24ωρη απεργία βρίσκονται από σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στη σαπωνοποιία "Παπουτσάνης", ενάντια στις απολύσεις, έπειτα από ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων που παρέστησαν στη χθεσινή Γενική Συνέλευση, στη Χαλκίδα. Μαζική είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή περιφρούρηση, που κατάφερε να εμποδίσει, νωρίτερα, την είσοδο απεργοσπαστών στο εργοστάσιο. Τη συμπαράστασή τους στους απεργούς εκφράζουν σωματειακές επιτροπές εργοστασίων της περιοχής.

Οι επιθετικές ενέργειες της εργοδοσίας ξεκίνησαν την Παρασκευή, οπότε και κοινοποίησε, με δικαστικό κλητήρα, τις απολύσεις 6 εργαζομένων. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της προς τους εργαζόμενους δήλωσε ότι εκτός από τις προαναφερθείσες απολύσεις, η διοίκηση θα προχωρήσει σε δύο ακόμη, τον Ιανουάριο. Σημείωσε δε, ότι οι αυτό θα γίνει "εφόσον όμως υπάρξει η διατήρηση του κλίματος εργασιακής ειρήνης", προειδοποιώντας για τις συνέπειες οποιασδήποτε συνδικαλιστικής κινητοποίησης. Ενδεικτικό, μάλιστα, των προθέσεων της διοίκησης είναι ότι τρεις εκ των έξι απολυμένων ήταν μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής. Οι λόγοι που επικαλείται είναι ότι θα υπάρξει μείωση της παραγωγής, εάν φύγει ένας μεγάλος πελάτης.

Από τη μεριά των εργαζομένων, το σωματείο κατήγγειλε τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, καλώντας την εταιρεία να ανακαλέσει τις απολύσεις και να προσέλθει σε διάλογο με το σωματείο:

«Το γεγονός αυτό από μόνο του αλλά και η στιγμή που επέλεξε δείχνει τους πραγματικούς λόγους της εταιρείας, η οποία είναι να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να διαλύσει το σωματείο στο χώρο, ώστε μετά να έχει εργαζόμενους φοβισμένους με μισθό 580 ευρώ χωρίς δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή δήλωσαν ότι δε θα επιτρέψουν να γίνει κάτι τέτοιο. Θα σταθούν στο πλευρό των απολυμένων με κάθε τρόπο και μέσο.

Καλούμε ακόμα και τώρα την εταιρεία να μην προχωρήσει στις απολύσεις και να κάνει ουσιαστικό διάλογο με το σωματείο».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Υποταγή άνευ όρων

Δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν από προχθές στον καθημερινό Τύπο αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ελλάδα πιέζεται -ξέρουμε από ποιον- να στείλει πυραύλους Patriot προκειμένου να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνα της Σαουδικής Αραβίας. Το γεγονός ότι η πληροφορία αυτή δεν διαψεύδεται είναι ακόμα πιο ανησυχητικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο