Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Χημικά κατά εργαζόμενων έξω από το υπουργείο Εργασίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χημικά κατά εργαζόμενων έξω από το υπουργείο Εργασίας

Ένταση σημειώθηκε έξω από το υπουργείο Εργασίας όπου συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό που νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από την Βουλή.

Οι διαδηλωτές επιδίωξαν να συναντήσουν τον υπουργό Εργασίας όμως συνάντησαν κατεβασμένα ρολά. Τότε σημειώθηκε ένταση καθώς μερίδα διαδηλωτών που είχε συγκεντρωθεί έξω από την είσοδο εισέπραξε χημικά από τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν εντός του κτηρίου

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων όπως προβλέπεται από τις συλλογικές συμβάσεις. «Καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία! Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί. Να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου! Να καταργηθούν όλα τα πλαφόν για την επιδότηση των εποχικών. Να ακυρωθούν άμεσα όλες οι χρεώσεις σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, ενοίκιο. Να γίνει παύση πληρωμών σε εφορία, τράπεζες. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα σπίτια των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου» τονίζουν.

«Είμαστε εδώ στο πλευρό όλων των εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού και των μισθωτών και των αυτοαπασχολουμένων, μικρών επιχειρηματιών, των οικογενειακών επιχειρήσεων για να διασφαλιστεί το εισόδημα σε όλους» δήλωσε νωρίτερα ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος βρέθηκε στο συλλαλητήριο.

Ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι πρέπει να επαναπροσληφθούν οι εποχικοί εργαζόμενοι, να δοθεί το επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να απαλλαγούν από τα χρέη και από τις πληρωμές σε φως, νερό, τηλέφωνο, στις τραπεζικές δόσεις, στην εφορία, αλλά και από τα δημοτικά τέλη.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL