Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έ.Αχτσιόγλου: Στρατηγική διάλυσης της εργασίας από την κυβέρνηση

Eurokinissi

«Είναι καθαρή επιλογή της κυβέρνησης να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι», επεσήμανε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση φανερώνουν μία στρατηγική μη αντιμετώπισης της τεράστιας οικονομικής κρίσης. Ουσιαστικά πρόκειται για στρατηγική διάλυσης της εργασίας και εξαιρετικά ανεπαρκούς παρέμβασης για τη στήριξη των επιχειρήσεων», τόνισε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Η ίδια μιλώντας στον «Αθήνα 984» επεσήμανε ότι «είναι καθαρή επιλογή της κυβέρνησης να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι» και πρόσθεσε ότι «παρατάθηκε η αναστολή των συμβάσεων εργασίας η οποία είναι ανεργία με το πενιχρό επίδομα των 530 ευρώ τον μήνα» και επιβάλλεται «οριζόντια μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 20% με τη γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας», οι εργαζόμενοι «είτε απολύονται είτε μειώνονται οι μισθοί τους είτε δεν ξέρουν αν θα επιστρέψουν στην εργασία».

Παράλληλα, η Έ.Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «πρέπει να σταματήσει το καθεστώς των αναστολών συμβάσεων εργασίας. Στις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές να υπάρχει πλήρης κάλυψη του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος» και «σε όσες ξεκινούν να λειτουργούν να υπάρχει επιδότηση από το κράτος για να πληρώνονται οι μισθοί στο 100% και να μην έχουμε αρνητική μεταβολή των σχέσεων εργασίας, από πλήρη σε μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής εργασία. Δικλείδες πρέπει να είναι η διατήρηση των θέσεων και των σχέσεων εργασίας και του επιπέδου του μισθού στο 100%».

Για τις επιχειρήσεις, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «δεν έχουν λάβει καμία άμεση ενίσχυση και αυτή τη στιγμή έχουν πρόβλημα να ανοίξουν. Δεν φτάνει μόνο η αναβολή υποχρεώσεων τις οποίες θα πληρώσουν αργότερα, πρέπει να έχουν μία στοιχειώδη ρευστότητα και ένα πρώτο κεφάλαιο κίνησης για να ξεκινήσουν να λειτουργούν». Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε, προτείνει την «άμεση μη επιστρεπτέα ενίσχυση ρευστότητας 3 δισ. ευρώ».

Τέλος, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε, επίσης, στο «φιάσκο της προανακριτικής»  και την «αστεία υπόθεση της δήθεν σκευωρίας», σημειώνοντας ότι «η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ αντί να βοηθούν στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis κάνουν τα πάντα για να θολώσουν το τοπίο». Η διαδικασία περί διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, πρόσθεσε, είναι «απαράδεκτη και εξωθεσμική», ενώ όσα συνέβησαν στην ψηφοφορία «ήταν ο απόλυτος ευτελισμός του κοινοβουλίου και του Συντάγματος».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ψεύτης κ. Βρούτσης

Θα ήταν χρήσιμο να εξετάσει κάποιος συνολικά τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει ώς τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, απέναντι στην τεράστια κοινωνική κρίση που προκαλεί η πανδημία. Γιατί αυτό αποκαλύπτει ξεκάθαρα τις προθέσεις της απέναντι στον κόσμο της εργασίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις