Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.0°C
4 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.2°C18.6°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.0°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.5°C21.9°C
3 BF 35%
Έχει απάντηση γι’ αυτά τα λάθη ο υπουργός Εργασίας;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έχει απάντηση γι’ αυτά τα λάθη ο υπουργός Εργασίας;

Το δημοσίευμα της "Αυγής" έφερε χθες στο φως το πολύ σοβαρό θέμα τής ψηφιοποίησης των συντάξεων, αλλά και σειρά εσωτερικών εγγράφων των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ.

Με αυτά αποδεικνύεται πως αφενός η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας οδηγούνται σε ψηφιακό «άλμα στο κενό» και αφετέρου ότι χιλιάδες συνταξιούχοι θα δουν μειωμένες συντάξεις. Επίσης, δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, λόγω αυτών των λαθών, λαμβάνουν ήδη μικρότερες συντάξεις.

Όπως υποστηρίζει η Ομάδα Έργου του ΕΦΚΑ, τα ποσά της εθνικής σύνταξης στις συντάξεις θανάτου δεν υπολογίζονται σωστά, όπως επίσης και ότι δεν υπολογίζεται ο επιπλέον συντελεστής αναπλήρωσης στα βαρέα ένσημα στους εργαζόμενους σε ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, εντασσόμενα ταμεία κ.α.

Με λίγα λόγια, εντοπίζει σωρεία λαθών και συνεχίζει με εκκλήσεις προς τον υπουργό και τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ Χ. Χάλαρη να μην προχωρήσουν στην ψηφιοποίηση.

Αντί σοβαρής παρέμβασης του υπουργού Εργασίας και αναθεώρησης του πλάνου τής ψηφιακής σύνταξης προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη, η επιτροπή λαμβάνει την αποστομωτική απάντηση ότι «...υπάρχει δέσμευση, πρέπει να το παρουσιάσουμε στον πρωθυπουργό τις επόμενες ημέρες»!

Ιδού λοιπόν τα λάθη που εντοπίζει σε σειρά ταμείων η Ομάδα Έργου του ΕΦΚΑ:

1. Στις συντάξεις του τ. ΤΣΜΕΔΕ παρατηρεί ότι οι μνημονιακές κρατήσεις γίνονται σε λανθασμένα ποσά, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται τα ποσά των παροχών. Επίσης, ότι η εθνική και η ανταποδοτική σύνταξη έχουν υπολογιστεί με βάση τις καταστατικές διατάξεις του τ. ΤΣΜΕΔΕ και όχι με βάση τον πραγματικό χρόνο.

2. Λάθη εντοπίζονται και στα εντασσόμενα ταμεία των τραπεζών, με το κυριότερο να είναι ότι δεν έχει δοθεί ο επιπλέον συντελεστής αναπλήρωσης (π.χ. σε συνταξιούχους τής πρώην ΕΤΕ).

3. Λάθη υπάρχουν και στον πρώην ΟΑΕΕ (κυρίως στους νέους ασφαλισμένους) και στην απεικόνιση των κατωτάτων ορίων συνταξιοδότησης. Ακολουθούν λάθη στο πρώην Ταμείο Νομικών και στο πρώην ΕΤΑΠ - ΜΜΕ(δημοσιογράφοι).

4. Στο ταμείο των ασφαλισμένων στους αγροτικούς συνεταιρισμούς (τ. ΤΣΕΑΠΣΓΟ) και στους συνταξιούχους του ΗΣΑΠ δεν έχουν καν γίνει οι επανυπολογισμοί!

5. Λανθασμένοι είναι οι επανυπολογισμοί στους συνταξιούχους του τ. ΤΑΠ – ΔΕΗ, στους οποίους δεν έχουν υπολογιστεί οι επιπλέον συντελεστές αναπλήρωσης, ενώ δεν έχουν καν ολοκληρωθεί για 11.413 παλιούς συνταξιούχους!

6. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο τ. ΤΑΠ - ΟΤΕ, ενώ για όλους τους συνταξιούχους του ΝΑΤ (περίπου 66.000) δεν έχουν γίνει καθόλου οι επανυπολογισμοί έναν χρόνο σχεδόν μετά την παραδοχή του ίδιου του υπουργού!

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL