Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού: Οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας δεν θα μπουν σε αναστολή (Video)

φωτό: Αντυ Κουκλάδα

Με κεντρικό σύνθημα "οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας δεν θα μπουν σε αναστολή", 4ωρη στάση εργασίας (13.00 - 17.00) και μοτοπορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκε στη Βουλή, πραγματοποίησε σήμερα το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, στα πλαίσια της Μέρας Δράσης στον Επισιτισμό - Τουρισμό.

Οι εργαζόμενοι κατέβηκαν μαζικά στους δρόμους και ένωσαν τις φωνές τους για την ανάδειξη των προβλημάτων του κλάδου, τα οποία οξύνθηκαν με το ξέσπασμα της πανδημίας.

«Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας, απέναντι στα μέτρα που φέρνουν, κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι, για την Επόμενη Μέρα, με στόχο τη συμπίεση των μισθών, την διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, την γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης, το χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης», υπογραμμίζει το Συνδικάτο.

Σημειώνεται ότι, σήμερα, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν ως εξτρά και ορισμένου χρόνου ενώ πολλοί βρίσκονται απολυμένοι, χωρίς δικαίωμα στην επιδότηση ανεργίας. Ταυτόχρονα, οι εποχικοί εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, καλούνται να επιβιώσουν με "ψίχουλα" από το ταμείο ανεργίας μέχρι τον Ιούνιο, ενώ το μέλλον τους προδιαγράφεται δυσοίωνο, καθώς πολλές επιχειρήσεις αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστές ή να λειτουργήσουν με μειωμένο προσωπικό.

Έτσι λοιπόν, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού, καθιστά σαφές ότι οι εργαζόμενοι δεν θα ανεχτούν καμία αρνητική αλλαγή στις συνθήκες δουλειάς και στα δικαιώματά τους, στο όνομα της πανδημίας και απαιτεί να ενταχθούν στο μηχανισμό στήριξης όσοι εργαζόμενοι είναι εξτρά, εργολαβικοί και συμβασιούχοι - που έληξαν οι συμβάσεις τους- και να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ. Παράλληλα, ζητούν να εφαρμοστούν μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, μέτρα ατομικής προστασίας για τους διανομείς και την καθιέρωση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, με πενθήμερο, οκτάωρο και αυξήσεις μισθών.

Επιπλέον, ζητούν από τους ξενοδόχους να επαναπροσλάβουν όλους τους εποχικούς εργαζόμενους, να απολυμανθούν οι χώροι των ξενοδοχείων που φιλοξενούν κρούσματα και να γίνουν τα απαραίτητα τεστ στους ξενοδοχοϋπαλλήλους.

«Από Τώρα και όχι Μετά, παλεύουμε με όσα μέσα διαθέτουμε ώστε να μην πληρώσουμε για άλλη μια φορά εμείς. Οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας δεν θα μπουν σε αναστολή για τα κέρδη των καπιταλιστών», καταλήγει το Συνδικάτο.

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις