Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
«Πολιτική κίνηση η διακοπή του ρεύματος στη ΒΙΟΜΕ» (ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Πολιτική κίνηση η διακοπή του ρεύματος στη ΒΙΟΜΕ» (ηχητικό)

Για την αιφνίδια διακοπή της παροχής ρεύματος στο συνεργατικό εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, με τη συνοδεία από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, μίλησε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο εργαζόμενος και μέλος της Σ.Ε. ΒΙΟΜΕ, Μάκης Αναγνώστου.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/790594144&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true

Ο κ. Αναγνώστου εξέφρασε την εκτίμηση πως πρόκειται για μια «στοχευμένη πολιτική κίνηση που έψαχναν εδώ και καιρό την ευκαιρία για να την κάνουν, και ήταν η διακοπή της κυκλοφορίας».

Περιγράφοντας το πώς προχώρησε η διακοπή του ρεύματος ο κ. Αναγνώστου ανέφερε, «πρέπει να ήταν από τις 5.30 το πρωί για να βάλουν τον γερανό και στις 6.30 το πρωί κόψανε το ρεύμα. Ήξεραν πολύ καλά τι ώρα αλλάζει η βάρδια και πως δουλεύει το εργοστάσιο».

Η εν λόγω κίνηση δεν πτόησε την λειτουργία του εργοστασίου. Από την πρώτη στιγμή οι εργαζόμενοι προμηθεύθηκαν γεννήτρια ρεύματος με την οποία έβγαλαν μια μικρή παραγωγή προϊόντων, η οποία θα ενισχυθεί την ερχόμενη εβδομάδα. «Το μόνο που ξέρουμε είναι να αγωνιζόμαστε, επτά χρόνια τώρα δουλεύουμε αυτή την παραγωγή και προσπαθούμε να επιβιώσουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αναγνώστου.

Παράλληλα υπάρχουν διαπραγματεύσεις της Σ.Ε. ΒΙΟΜΕ με το υπουργείο για να βρούμε μια λύση, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών με αίτημα την επανασύνδεση του ρεύματος. «Συγκεντρώθηκαν 7.000 υπογραφές χωρίς να έχει κινητοποιηθεί το παγκόσμιο κίνημα, ενώ ήδη μεταφράζεται σε πολλές γλώσσες το ψήφισμα» δήλωσε ο ίδιος.

Σε σχέση δε με το γεγονός ότι το εργοστάσιο παράγει προϊόντα προσωπικής και οικιακής υγιεινής ο κ. Αναγνώστου ανέφερε πως το προηγούμενο διάστημα «ένα μεγάλο κομμάτι της παραγωγής πήγαινε σε ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και δεν τους δίνει κανείς σημασία, τους φυλακισμένους και τους ανθρώπους που είναι στα camp σε συνεργασία με κινηματικές διαδικασίες».

Τέλος, ο κ. Αναγνώστου υπενθύμισε ότι συνεχίζει τη λειτουργία του το ηλεκτρονικό κατάστημα της ΒΙΟΜΕ όπου γίνονται παραγγελίες προϊόντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL