Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Έ.Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση θέσπισε δυνατότητα άμεσης περικοπής των μισθών στο 50%
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έ.Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση θέσπισε δυνατότητα άμεσης περικοπής των μισθών στο 50%

«Μετά την φαστ-τρακ διαδικασία μαζικών απολύσεων, το υπουργείο Εργασίας θεσμοθετεί και φαστ-τρακ διαδικασία εκ περιτροπής εργασίας, στην οποία οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με το 50% του μισθού τους για 6 μήνες», τονίζει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Η ίδια προσθέτει ότι «μάλιστα, το μέτρο αυτό θα επιβάλλεται μονομερώς από την επιχείρηση ανεξαρτήτως εάν έχει περιορισμό δραστηριοτήτων ή είναι κερδοφόρα».

«Αυτές οι παρεμβάσεις βαφτίζονται από το υπουργείο ως "μέτρα προστασίας της εργασίας". Στην πραγματικότητα φαίνεται ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυτή την κρίση ως ευκαιρία για γενικευμένη επίθεση στην εργασία», τονίζει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η Έφη Αχτσιόγλου προειδοποιεί ότι «η κατάσταση είναι κρίσιμη. Τέτοιες ενέργειες δεν συμπιέζουν μόνο το εισόδημα των εργαζομένων αλλά πλήττουν συνολικά την οικονομία και την κοινωνική συνοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Καταλήγοντας ξεκαθαρίζει ότι «δε θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε. Χρειάζεται πλήρης προστασία των υφιστάμενων συμβάσεων  εργασίας, κάλυψη των μισθών και του δώρου Πάσχα από το κράτος. Οι δημοσιονομικές δυνατότητες υπάρχουν. Η κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να αλλάξει κατεύθυνση στα εργασιακά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL