Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Χρυσώνουν" τους "γαλάζιους" καρεκλοκένταυρους

Eurokinissi

Αργά χθες το βράδυ, πριν τεθεί σε διαβούλευση το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο υπουργός Εργασίας διέρρευσε το περιεχόμενό του σε φιλικό προς την κυβέρνηση site. Όσον αφορά την επίμαχη διάταξη για τους "γαλάζιους" συνταξιούχους που θα τοποθετηθούν ή έχουν ήδη τοποθετηθεί σε κυβερνητικές θέσεις, το νομοσχέδιο Βρούτση προβλέπει σκανδαλωδώς ότι θα λαμβάνουν το 70% της σύνταξής τους πέραν από τον υψηλό μισθό που προβλέπεται.

Ουσιαστικά με το άρθρο 28 του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου καταργήθηκε η διάταξη των δύο προηγούμενων ασφαλιστικών νόμων που προέβλεπε την αναστολή της σύνταξης για τους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους που τοποθετούνται σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη σχετική πρόβλεψη αναστολής της σύνταξης θεσμοθετήθηκε με το άρθρο 16 του Ν. 3863/2010 (Λοβέρδος - Κουτρουμάνης), ενώ το ίδιο περιεχόμενο είχε και το άρθρο 20 του Νόμου 4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου).

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Με ΜΑΤ και ΜΜΕ στήνουν κλειστά κέντρα

Αυτό που συμβαίνει από προχθές τη νύχτα στη Χίο και τη Λέσβο, δεν θα το είχαμε πάρει καν είδηση αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί τα ΜΜΕ, που υπό κανονικές συνθήκες ψοφάνε για αναταραχές, φασαρίες και επεισόδια, έχουν βαλθεί, συντονισμένα, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις