Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Αλ.Τσίπρας: "Μαζέψτε τους κομματικούς καρεκλοκένταυρους"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ.Τσίπρας: "Μαζέψτε τους κομματικούς καρεκλοκένταυρους"

Ψέματα, ανακρίβειες και παραπλάνηση. Σε αυτό το τρίπτυχο συνεχίζει να κινείται ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με την προωθούμενη -στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο- σκανδαλώδη φωτογραφική διάταξη για τους "γαλάζιους - παππούδες", που (είτε θα διοριστούν είτε είναι ήδη διορισμένοι) θα λαμβάνουν και σύνταξη και μισθό, όπως έχει αποκαλύψει η "Αυγή" από το περασμένο Σάββατο.

Στο θέμα αναφέρθηκε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καλώντας τον πρωθυπουργό "να συμμαζέψει το ρουσφέτι στους συνταξιούχους κομματικούς καρεκλοκένταυρους".

Σήμερα η "Αυγή" δημοσιεύει τους δύο επίμαχους νόμους με τους οποίους κατοχυρώθηκε η αναστολή της σύνταξης για τους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους που τοποθετούνται σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Η πρώτη σχετική πρόβλεψη αναστολής της σύνταξης θεσμοθετήθηκε με το άρθρο 16 του Ν. 3863/2010 (Λοβέρδος - Κουτρουμάνης), ενώ το ίδιο περιεχόμενο είχε και το άρθρο 20 του Νόμου 4387/2016.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται:

Όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 3 άρθρο 68 Νόμος 4316/2014 και ισχύει από 24.12.2014.

2. Οι ανωτέρω ρυθμίσεις ισχύουν για όσους συνταξιούχους αναλάβουν εργασία ή αυτοαπασχολούνται ή διοριστούν σε θέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του Ν. 3833/2010 (ΦΕΚ 40 Α'), από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου και εφεξής.

Επίσης η ίδια διάταξη επαναλαμβάνεται και στον Νόμο Κατρούγκαλου 4387/2016.

2. Ειδικά στην περίπτωση που οι συνταξιούχοι της παραγράφου 1 αναλαμβάνουν εργασία ή αποκτούν δραστηριότητα σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, η καταβολή της σύνταξης ή των συντάξεών τους, κύριων και επικουρικών, αναστέλλεται για όσο χρόνο διαρκεί η παροχή της εργασίας τους ή των υπηρεσιών τους ή η δραστηριότητά τους.

Αλ. Τσίπρας: Γεροντική κομματοκρατία

Όπως ήδη σημειώσαμε, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στην αποκάλυψη της «Αυγής» για τη φωτογραφική διάταξη προκειμένου να μπορούν να εργάζονται στο Δημόσιο συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι, εγκαλώντας τον πρωθυπουργό: «Ο Μητσοτάκης να συμμαζέψει το ρουσφέτι στους συνταξιούχους κομματικούς καρεκλοκένταυρους».

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:

«Θα ήταν μια υπόθεση μόνο για γέλια, αν δεν συνέβαινε σε μια χώρα που οδηγήθηκε στη κρίση ακριβώς επειδή επικράτησαν αυτές οι πρακτικές της αναξιοκρατίας, της ανηθικότητας, της γεροντικής κομματοκρατίας. Καλώ λοιπόν τον κ. Μητσοτάκη, να συμμαζέψει το ρουσφέτι του κ. Βρούτση στους συνταξιούχους κομματικούς καρεκλοκένταυρους. Αρκετά γελάσαμε και κλάψαμε ταυτόχρονα με τον κ. Πατέρα, δεν χρειάζεται να μας προσφέρετε και άλλο κλαυσίγελω. Μαζέψτε το, λοιπόν, πριν σας κάνει μεγαλύτερη ζημιά» ανέφερε.

Κομματικός στρατός υπερηλίκων

Υπενθυμίζουμε ότι με δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας ανέφερε σχετικά με την προωθούμενη διάταξη: "Αποκαθιστούμε μια μεγάλη αδικία κατά των συνταξιούχων", ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα "λειτούργησε τιμωρητικά και απαξιωτικά απέναντι στους συνταξιούχους"!

"Ξεχνώντας" βέβαια ο υπουργός Εργασίας ότι η (εύλογη) αναστολή της σύνταξης για τους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους που τοποθετούνται σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης προβλέφθηκε από τον νομοθέτη προκειμένου να μην υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας πελατειακού κράτους! Όπως "ξεχνάει" επίσης ότι οι θέσεις αυτές -στις οποίες η (κάθε) κυβέρνηση διορίζει συγκεκριμένα πρόσωπα της αρεσκείας της- έχουν κατά κανόνα υψηλότατες αμοιβές, που φθάνουν ακόμα και τα 6.000 ευρώ μηνιαίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL