Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.2°C18.5°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.8°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
2 BF 67%
Έφη Αχτσιόγλου: / Έφη Αχτσιόγλου: Η απεργία στον ΟΤΕ αποδομεί (και) την κυβέρνηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έφη Αχτσιόγλου: / Έφη Αχτσιόγλου: Η απεργία στον ΟΤΕ αποδομεί (και) την κυβέρνηση

"Το εργασιακό αντιπαράδειγμα του ΟΤΕ αποδομεί την κυβέρνηση" και τα προεκλογικά συνθήματα "για περισσότερες και καλύτερες δουλειές" τονίζει σε δήλωσή της η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως σημειώνει αναλυτικά: "Πριν λίγους μήνες ο κ. Μητσοτάκης περιέγραφε τον ΟΤΕ ως το πλέον επιτυχημένο επιχειρηματικό και εργασιακό μοντέλο που θα έπρεπε να γενικευτεί. Σήμερα η διοίκηση του ΟΤΕ αρνείται την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, γεγονός που οδηγεί εκατοντάδες εργαζόμενους στα 650 ευρώ τον μήνα, η εταιρεία προχωρεί εδώ και μήνες σε απολύσεις για χρηματοοικονομικούς λόγους, ενώ στις δίκαιες κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι συλλαμβάνονται.

Σε μια επιχείρηση με εκρηκτικά κέρδη και παραγωγικότητα, οι εργαζόμενοι χάνουν θέσεις, δικαιώματα και μισθούς. Το εργασιακό αντιπαράδειγμα του ΟΤΕ αποδομεί εκκωφαντικά τα κυβερνητικά συνθήματα για ‘περισσότερες και καλύτερες δουλειές’. Αποδεικνύει ότι, ανεξαρτήτως συνθηκών, η επιλογή της Ν.Δ. είναι η φθηνή, απροστάτευτη και αναλώσιμη εργασία".

Παρέμβαση Κ. Αρβανίτη

Η κατάθεση μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου για την απεργία στον Όμιλο ΟΤΕ αποτελεί ευθεία απόπειρα τρομοκράτησης ενός εργατικού αγώνα που επιμένει εδώ και εβδομάδες μέσα σε ένα καθεστώς μιντιακού «σιωπητηρίου», τονίζει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Αρβανίτης.

Όπως σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, "η ποινικοποίηση ενός συνδικαλιστικού αγώνα είναι πρακτική που γυρνά τη χώρα αλλά και την Ευρώπη ολόκληρη σε ένα σκοτεινό παρελθόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οφείλει να ενημερωθεί και να τοποθετηθεί. Γι’ αυτό ακριβώς και θα παρέμβουμε στην αρμόδια επιτροπή (EMPL).

Όσο κι αν επιχειρείται να δικαιολογηθεί με σαθρά επιχειρήματα περί ‘παρεμπόδισης εργαζομένων που θέλουν να εργαστούν’ (!!!) αποτελεί ξεκάθαρα νέο κρούσμα κυβερνητικού αυταρχισμού. Φυσικά, όλα αυτά δεν προκαλούν καμία έκπληξη. Είναι συνέχεια της πολυετούς στοχοποίησης κάθε μορφής συνδικαλιστικής έκφρασης και αγώνα, στοχοποίηση που, πρόσφατα, και με αφορμή κινητοποίηση στο μετρό, επικυρώθηκε και από τα πρωθυπουργικά χείλη.

Η παραγγελιά του ΣΕΒ και τον πολυεθνικών να τσακιστεί το συνδικαλιστικό κίνημα θα βρει τους εργαζόμενους απέναντι. Τα κεκτημένα αιώνων δεν θα θυσιαστούν για τα υπερκέρδη μιας αχόρταγης και αδίστακτης ελίτ. Ο κόσμος της εργασίας στο τέλος θα νικήσει. Αργά ή γρήγορα" καταλήγει στη δήλωσή του ο Κ. Αρβανίτης.

Οργή Συνδικάτων και αντιπολίτευσης για τις συλλήψεις

ΣΥΡΙΖΑ: Ο αυταρχικός κατήφορος δεν θα περάσει

Σε καταδίκη των πρωτοφανών πρακτικών που επιστρατεύει η διοίκηση του ΟΤΕ για να κάμψει την πολυήμερη απεργία των εργαζομένων στον Όμιλο προχώρησαν χθες τα συνδικάτα, αλλά και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού καταγγέλλει τις πρακτικές της διοίκησης του ΟΤΕ σημειώνει: "Η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός της διοίκησης του ΟΤΕ και ο αντεργατικός και αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν θα περάσουν. Ο αγώνας των εργαζομένων στον ΟΤΕ είναι αγώνας όλων των εργαζομένων απέναντι στα σχέδια κυβέρνησης - ΣΕΒ για πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και θα συνεχιστεί με τη συμπαράσταση όλων μας μέχρι τη νίκη".

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. σημειώνει μεταξύ άλλων: "Τα φαινόμενα αυτά δεν είναι τυχαία. Είναι το αποτέλεσμα της ολόπλευρης στήριξης της κυβέρνησης στην εργοδοτική ασυδοσία. Ώς εδώ. Η καταστολή των συνδικαλιστικών αγώνων δεν μπορεί να αποτελεί την «κανονικότητα στην Ελλάδα”.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει τις συλλήψεις εργαζομένων στον ΟΤΕ σημειώνοντας: "Αντί να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, να απολύει και να μηνύει, ας προχωρήσει σε συλλογικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να υπογραφεί συλλογική σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν τις πρακτικές της διοίκησης του ΟΤΕ και δηλώνουν ότι βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων στηρίζοντας τον δίκαιο απεργιακό αγώνα τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL