Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
ΣΥΡΙΖΑ σε Βρούτση για αγρότες: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πάρει διαζύγιο από την σοβαρότητα και την αλήθεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ σε Βρούτση για αγρότες: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πάρει διαζύγιο από την σοβαρότητα και την αλήθεια

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ:

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από τις έννοιες της σοβαρότητας και της αλήθειας. Ενώ επί μέρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα περί διπλασιασμού των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών, χωρίς να υπάρξει ούτε μία διάψευση από πλευράς της, φθάνει στο σημείο να κατηγορεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση μέσω του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κου Βρούτση για ανευθυνότητα και επιπολαιότητα.

Φανταζόμαστε ότι για την ίδια ανευθυνότητα κατηγορεί και τον βουλευτή της ΝΔ κο Μπαρτζώκα που κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με θέμα “Δημοσιεύματα του Εγχώριου Τύπου κάνουν λόγο για ασύμμετρη επιβάρυνση των αγροτών, επικαλούμενα τις επικείμενες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών” και τον συνάδελφο του κο Κωτσό που εξέδωσε δελτίο τύπου όπου αναφέρει ότι  “έχει αναστατωθεί ο αγροτικός κόσμος κι’ ότι υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες” και ότι “αρκετοί είναι αυτοί που αδυνατούν να καταβάλλουν ακόμη και τη σημερινή κατώτατη εισφορά των 114 ευρώ/μήνα”

Είναι προφανές ότι κάτω από την πίεση και την θύελλα των αντιδράσεων που έχουν επικρατήσει στον αγροτικό κόσμο για τον κυοφορούμενο διπλασιασμό των αγροτικών εισφορών, η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμναν, χωρίς όμως να δεσμεύεται ότι οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών δεν θα αυξηθούν.

Ο Γ. Βρούτσης για το πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ

Νωρίτερα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γ. Βρούτση, με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και το δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ σχετικά με το ασφαλιστικό των αγροτών και το δήθεν διπλασιασμό των εισφορών τους, τονίζουν τα εξής:

 «Είναι πρωτοφανές ένα κόμμα που διετέλεσε κυβέρνηση να είναι τόσο ανεύθυνο και επιπόλαιο. Είναι απορίας άξιο, επίσης, πως ένα έντυπο υιοθετεί με τόση ευκολία τέτοιες ανακρίβειες παραπλανώντας τους αναγνώστες του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η «Αυγή», στην ίδια γραμμή, προαναγγέλλουν για λογαριασμό της κυβέρνησης και πριν ακόμα μιλήσει η κυβέρνηση, για το τι θα κάνουμε με το ασφαλιστικό των αγροτών. Τους λέμε, λοιπόν, ότι αυτά που λένε είναι εκτός πραγματικότητας και ότι έχουν υποπέσει σε μία ακόμα γκάφα ολκής εξαπατώντας σκόπιμα τους αγρότες. Τους λέμε, επίσης, ότι θα διασυρθούν για άλλη μία φορά!

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα υπεύθυνο κόμμα που τηρεί τις δεσμεύσεις του. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το Υπουργείο Εργασίας έχουν στο πυρήνα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες. Ο πρωτογενής τομέας (αγρότες, αλιείς και κτηνοτρόφοι) θα αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερη ευαισθησία με ένα ευνοϊκό, καινοτόμο, δίκαιο, απλό και ελεύθερο ασφαλιστικό σύστημα. Γι’ αυτό συνιστά στην αξιωματική αντιπολίτευση να μην συνεχίζει να εκτίθεται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL