Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Η Πειραιώς τιμωρεί όσους αρνήθηκαν να πάνε στην εισπρακτική εταιρεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Πειραιώς τιμωρεί όσους αρνήθηκαν να πάνε στην εισπρακτική εταιρεία

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της Πειραιώς που δεν αποδέχθηκαν να φύγουν από την τράπεζα και να "μετατεθούν" στη σουηδική εισπρακτική εταιρεία η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση των κόκκινων δανείων.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7 ο τραπεζικός υπάλληλος και μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Γιώργος Παπασπυρόπουλος, η Πειραιώς συνεχίζει τις εκβιαστικές πιέσεις προς τους εργαζόμενους. Πρόκειται για συνολικά 350 εργαζόμενους από τους 1.300 που δεν δέχθηκαν να πάνε στη σουηδική εισπρακτική εταιρεία ούτε με τη μορφή δανεισμού που πρότεινε η Πειραιώς, αλλά ούτε και με κανονική μετάβαση.

«Αυτούς τώρα τους έχει για επτά - οκτώ εβδομάδες σε διαθεσιμότητα, στο σπίτι τους να κάθονται, τιμωρητικά, για να αποδεχθούν να πάνε σε αυτή την εταιρεία. Έκανε κάποιες προτάσεις την περασμένη εβδομάδα στους περίπου δέκα συναδέλφους της Πάτρας, να πάνε Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Γαργαλιάνους, Φιλιππιάδα, όσο πιο μακριά γίνεται. Παράλληλα και στους συναδέλφους από την Αθήνα ανάλογες ήταν οι προτάσεις, για Άνδρο, Σύρο, Μύκονο κ.α.. Το κορυφαίο είναι ότι ένας συνάδελφος δέχθηκε να πάει και αμέσως του είπαν ότι η θέση καλύφθηκε. Είναι προσχηματικές οι τοποθετήσεις που κάνει η Πειραιώς στο δίκτυο της τράπεζας για να δεχθούν να πάνε στην εισπρακτική» επισήμανε ο Γ. Παπασπυρόπουλος.

Όπως ακόμα ανέφερε, οι εργαζόμενοι δεν δέχονται να πάνε στην εισπρακτική γιατί χάνουν την ιδιότητα του τραπεζοϋπαλλήλου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται με τις κλαδικές τους συμβάσεις που έχει υπογράψει η ΟΤΟΕ. "Η εταιρεία είναι εισπρακτική. Θα κάνει εκκαθάριση στα κόκκινα δάνεια και μετά τι; Τι θα συμβεί σ' αυτούς τους συναδέλφους; Είναι υπό προθεσμία; Θα χάσουν τη δουλειά τους. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη να επιστρέψουν στην Πειραιώς. Η πρόβλεψη λέει ότι αν έχει ανάγκη θα τους προτιμήσει. Απλά θέλουμε να τους 'σφάξουμε' έξω από το σπίτι μας για να μην λερώσουμε τα δικά μας χαλιά, αλλά τα χαλιά της εισπρακτικής. Η Πειραιώς θα πανηγυρίζει ότι δεν έχει απολύσεις και η εισπρακτική το ίδιο» σχολίασε ο Γ. Παπασπυρόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL