Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Γ. Παπασπυρόπουλος: Η Πειραιώς “τιμωρεί” όσους αρνήθηκαν να πάνε στην εισπρακτική εταιρεία (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Παπασπυρόπουλος: Η Πειραιώς “τιμωρεί” όσους αρνήθηκαν να πάνε στην εισπρακτική εταιρεία (Ηχητικό)

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της Πειραιώς που δεν αποδέχθηκαν να φύγουν από την τράπεζα και να απασχολούνται πλέον στην σουηδική εισπρακτική εταιρεία η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση των κόκκινων δανείων.

Όπως εξήγησε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο τραπεζικός υπάλληλος και μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Γιώργος Παπασπυρόπουλος η Πειραιώς συνεχίζει τις εκβιαστικές πιέσεις προς τους εργαζομένους. Πρόκειται για συνολικά 350 εργαζόμενους από τους 1.300 που δεν δέχθηκαν να πάνε στη σουηδική εισπρακτική εταιρεία ούτε με την μορφή δανεισμού που πρότεινε η Πειραιώς, αλλά ούτε και με κανονική μετάβαση.

«Αυτούς τώρα τους έχει για 7-8 εβδομάδες σε διαθεσιμότητα, στο σπίτι τους να κάθονται, τιμωρητικά για να αποδεχθούν να πάνε σε αυτή την εταιρεία. Τους έκανε, κάποιες προτάσεις την περασμένη εβδομάδα, στους περίπου 10 συναδέλφους της Πάτρας, να πάνε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Γαργαλιάνους, Φιλιππιάδα, όσο πιο μακριά γίνεται. Παράλληλα και στους συναδέλφους από την Αθήνα ανάλογες ήταν οι προτάσεις, για Άνδρο, Σύρο, Μύκονο κ.α.. Το κορυφαίο είναι ότι ένας συνάδελφος δέχθηκε να πάει και αμέσως του είπαν ότι η θέση καλύφθηκε. Είναι προσχηματικές οι τοποθετήσεις που κάνει η Πειραιώς στο δίκτυο της τράπεζας για να δεχθούν να πάνε στην εισπρακτική», επισήμανε ο κ. Παπασπυρόπουλος.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/708159076&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η τράπεζα, βάσει της συμφωνία με την ΟΤΟΕ, όσοι δεν δέχθηκαν να πάνε θα τους τοποθετούσε κάπου αλλού στο δίκτυο. «Έτσι τώρα η τράπεζα τους στέλνει σε άγονες γραμμές. Επίσης μάθαμε ότι παίρνει προσωπικό από εταιρεία που δίνει ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, για τη διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών και δεν χρησιμοποιεί άτομα από αυτούς τους 300. Θέλει να περάσει και το μήνυμα σε όσους πήγαν με δανεισμό, γιατί τον Δεκέμβριο θα πρέπει να απαντήσουν αυτοί τι θα κάνουν, «εγώ θα σας κάνω τον βίο αβίωτο».

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται και δεν δέχονται να πάνε στην εισπρακτική γιατί χάνουν την ιδιότητα του τραπεζοϋπαλλήλου με ότι αυτό συνεπάγεται με τις κλαδικές τους συμβάσεις που έχει υπογράψει η ΟΤΟΕ.

«Δεύτερον και κορυφαίο αυτή η εταιρεία είναι εισπρακτική, θα κάνει εκκαθάριση στα κόκκινα δάνεια και μετά τι; Τι θα συμβεί σε αυτούς τους συναδέλφους; Είναι υπό προθεσμία; Θα χάσουν τη δουλειά τους. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη να επιστρέψουν στην Πειραιώς. Η πρόβλεψη λέει αν έχει ανάγκη θα τους προτιμήσει. Απλά θέλουμε να τους «σφάξουμε» έξω από το σπίτι μας για να μην λερώσουμε τα δικά μας χαλιά, αλλά τα χαλιά της εισπρακτικής. Η Πειραιώς θα πανηγυρίζει ότι δεν έχει απολύσεις και η τράπεζα το ίδιο», σχολίασε ο κ. Παπασπυρόπουλος.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενώ έχουν καλέσει και την ΟΤΟΕ να πάρει θέση γιατί είναι ξεκάθαρο ότι η συμφωνία δεν τηρείται.

«Φαντάζομαι ότι οι Σύλλογοι θα έρθουν σε συζήτηση και θα αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, μπορεί να πάμε και σε πιο δυναμικές. Συνάντηση με τον υπουργό φαντάζομαι θα επιδιώξουν οι Σύλλογοι αλλά δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν τα αποτελέσματα που πρέπει, εδώ είδατε για τις χρεώσεις των τραπεζών ότι η κυβέρνηση παρακάλαγε αντί να απαιτήσει να καταργηθούν αυτές οι παράλογες χρεώσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων το μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL