Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Eκλογές στο ΤΕΕ στις 3 Νοεμβρίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Eκλογές στο ΤΕΕ στις 3 Νοεμβρίου

Παράλληλα, δεκαεννέα συνδυασμοί έχουν ψηφοδέλτια για τις επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων, που πλέον έχουν αυξηθεί σε δεκατρείς. Από αυτές θα "καλυφθούν" οι 65 έδρες που συμπληρώνουν την κεντρική αντιπροσωπεία, που θα εκλέξει τα κεντρικά όργανα διοίκησης για την επόμενη τριετία.

Φέτος οι παρατάξεις είναι κατά πέντε λιγότερες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές σύμφωνα με το ΤΕΕ που δημοσιοποίησε χθες τις υποψηφιότητες.

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών - Οικολόγοι Μηχανικοί, που στις προηγούμενες εκλογές είχε αναδειχθεί τρίτη δύναμη, συγκροτεί μαζί με ευρύτερες δυνάμεις και ανένταχτους μηχανικούς την παράταξη "Συμμαχία για ένα προοδευτικό ΤΕΕ".

Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, που πρόσκειται στη Ν.Δ., κατεβαίνει στις εκλογές με επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο του ΤΕΕ Γ. Στασινό, ενώ έχουν εξαφανιστεί άλλα σχήματα του ιδίου χώρου των προηγούμενων εκλογών.

Την ψήφο των μηχανικών διεκδικούν επίσης η Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση - ΑΡ.ΑΓ.ΕΣ., το block_TEE Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων και Ανέργων Μηχανικών όπως και οι παρατάξεις που έχουν προκύψει στο παρελθόν από την πολυδιάσπαση της πάλαι ποτέ ΠΑΣΚ Μηχανικών (π.χ. Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών, Δημοκρατική Παράταξη Μηχανικών).

Με ψηφοδέλτια συμμετέχουν περιφερειακές παρατάξεις [π.χ. η ΑΜΑΚ, από τις παλιότερες της ανατολικής Κρήτης, Εύβοιας κ.λπ., όπως και η Πανεπιστημονική (ΚΚΕ)].

Τα "θεματικά" ψηφοδέλτια προηγούμενων εκλογών, π.χ. Μηχανικοί της Εκπαίδευσης, έχουν περιοριστεί έως εξαφανίσεως, ενώ η παράταξη των προηγούμενων ετών ΕΛΕΜ (Ελεύθεροι Επαγγελματίες) κατεβαίνει σε συνεργαζόμενο σχήμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL