Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Έφη Αχτσιόγλου: / Έφη Αχτσιόγλου: Είναι απύθμενο το θράσος της Ν.Δ. για τις συντάξεις χηρείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έφη Αχτσιόγλου: / Έφη Αχτσιόγλου: Είναι απύθμενο το θράσος της Ν.Δ. για τις συντάξεις χηρείας

Για απύθμενο θράσος κατηγορεί την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου αναφερόμενη στη χθεσινή δήλωση του υπουργού για την αύξηση στις συντάξεις χηρείας.

"Οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας από το 50% στο 70% και οι άλλες βελτιωτικές ρυθμίσεις, όπως η κατάργηση των ηλικιακών ορίων ώστε να καταβάλλονται εφ’ όρου ζωής, είναι μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάιο. Αυτό το γνωρίζουν οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας και όλοι οι πολίτες' σημειώνει η Έφη Αχτσιόγλου προσθέτοντας:

"Η κυβέρνηση της Ν.Δ. κυριολεκτικά δεν έκανε απολύτως τίποτα για τις αυξήσεις αυτές, παρά μόνο ότι τις καθυστέρησε δύο μήνες από διαχειριστική ανεπάρκεια, αφού ήταν προγραμματισμένο να καταβληθούν στα τέλη Ιουλίου. Επίσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, τα αναδρομικά ποσά θα δοθούν με ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση στα τέλη του επόμενου μήνα.

Ο κ. Βρούτσης και ο κ. Μητσοτάκης επιχειρούν να καπηλευτούν τις αυξήσεις που νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το μόνο που κάνουν είναι να εκτίθενται και να προσβάλλουν τους συνταξιούχους" καταλήγει η δήλωση της Ε.Αχτσιόγλου.

Επιστροφή στα ελλείμματα!

Να σημειωθεί ότι χθες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων Ν. Μηταράκη, σημείωναν ότι επιχειρεί την εξαπάτηση των συνταξιούχων ανοίγοντας τον δρόμο επιστροφής της κοινωνικής ασφάλισης στα ελλείμματα και την απαξίωση.

Αναλυτικά οι πηγές αναφέρουν ότι "ο κ. Μηταράκης επιμένει να προσβάλλει την κοινή λογική, ενώ γνωρίζει ότι η μείωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις δεν εφαρμόστηκε ποτέ και την ακύρωσε από το 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ γνωρίζει ότι όλες οι καταβαλλόμενες συντάξεις όχι μόνο προστατεύθηκαν, αλλά από 1.1.2019 πάνω από 600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι είδαν αυξήσεις που θα συνεχιστούν σε βάθος πενταετίας.

Παρ’ όλα αυτά, σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και εξαπάτησης της κοινής γνώμης, ο κ. Μηταράκης δηλώνει ότι η προσωπική διαφορά είναι ‘ο λογαριασμός της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ’ και ‘δεν κινδυνεύει με κυβέρνηση Ν.Δ.’. Η Ν.Δ., που μείωσε αλλεπάλληλες φορές τις συντάξεις και παρέδωσε έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ στο ασφαλιστικό, μπορεί να εγγυηθεί μόνο την επιστροφή της κοινωνικής ασφάλισης στα ελλείμματα και την απαξίωση. Και δυστυχώς αυτή την πορεία την έχει ήδη ξεκινήσει".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL