Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στην τελική ευθεία για την 24ωρη απεργία της Τρίτης

Eurokinissi

Αντάρτικο συνδικαλιστών σε ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, οργή για τη στάση της ΓΣΕΕ

Στην τελική ευθεία για την 24ωρη πανελλαδική απεργία της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου μπαίνουν τα συνδικάτα, παρά τις ισχυρές πιέσεις της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να ανασταλεί ή να περιοριστεί το εύρος της απεργιακής κινητοποίησης. Μέχρι χθες περισσότερα από είκοσι εργατικά κέντρα και δεκάδες ομοσπονδίες είχαν πάρει αποφάσεις για συμμετοχή στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, παρά τη θέση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ για κινητοποίηση μία ημέρα μετά, δηλαδή την Τετάρτη 25.9! Να σημειωθεί ότι με προχθεσινή ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κατέθεσε πρόταση για μετάθεση της απεργίας στις 2 Οκτωβρίου, επικαλούμενη την πιθανή εισαγωγή του νομοσχεδίου στη Βουλή τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

"Τους ξέρουμε"...

Το κλίμα ωστόσο είναι πλέον εντελώς διαφορετικό, ενώ αντιδράσεις για τη στάση κυρίως της ηγεσίας της ΓΣΕΕ σημειώνονται και στις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Χαρακτηριστική είναι η χθεσινή ανακοίνωση της "Νέας Πορείας" συνδικαλιστικής παράταξης στο ΕΚΑ που τοποθετείται στον χώρο της Κεντροδεξιάς: "...Δυστυχώς, η ηγεσία του κινήματος δίνει γη και ύδωρ έτσι ώστε να μη γίνει η απεργία που προκήρυξαν το ΕΚΑ, ομοσπονδίες, με κορυφαία την ΟΤΟΕ, εργατικά κέντρα και δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία για τις 24 Σεπτεμβρίου!!! Βάλανε συνδικάτα που ελέγχουν να προκηρύξουν για τις 25!!!! Προκαλούν συνεχώς με τακτικές πρωτόγνωρες, απειλώντας, εκβιάζοντας. Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Τους ξέρουμε, τους μαθαίνει κάθε μέρα ο κόσμος. Καλούμε όλα τα Δ.Σ. εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, σωματείων να τους καταδικάσουν. Καλούμε όλο τον κόσμο της εργασίας να βγει μπροστά".

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις