Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Γ. Παπακωνσταντίνου: ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ θέλουν να χτυπήσουν την μαζική αντίδραση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Παπακωνσταντίνου: ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ θέλουν να χτυπήσουν την μαζική αντίδραση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Για κινήσεις αποδυνάμωσης και διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος κατηγόρησε την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο το μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σχολιάζοντας την επιλογή της πλειοψηφίας του ΕΚΘ να παραπέμψει την απόφαση για κινητοποιήσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως «είναι φανερό ότι είναι μια κίνηση αποδυνάμωσης και διάσπασης της προσπάθειας να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι σε αυτή τη λαίλαπα του νομοσχεδίου που πάει να τσακίσει ότι έχει μείνει όρθιο και ότι πήγε να αποκατασταθεί τα τελευταία χρόνια».

Σημείωσε επίσης πως «η ΓΣΕΕ με ευθύνη της πλειοψηφίας της έμεινε μουδιασμένη παρακολουθώντας τις εξελίξεις. Πάρθηκαν πρωτοβουλίες από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και από Ομοσπονδίες και με απόφαση τους προέκυψε η ημερομηνία κινητοποίησης για τις 24 Σεπτεμβρίου» και «ξαφνικά η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, στην ουσία οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, δίνουν γραμμή σε όσους μπορούν να επηρεάσουν όχι για τις 24 αλλά για τις 25 του μήνα».

«Και γιατί 25 άραγε; Απλά για να μην ταιριάξει με τους υπόλοιπους. Είναι φανερό ότι στην ουσία θέλουν να χτυπήσουν την μαζική αντίδραση του κόσμου και να τον διασπάσουν» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο «θα πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση, μεγαλύτερη οργάνωση και σχεδιασμός βάθους». «Πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες για συντονισμό των δυνάμεων της εργασίας και των συνδικάτων για να υπάρξουν πιο μαζικές, οργανωμένες αντιδράσεις και με διάρκεια για να σταματήσουμε αυτή την επίθεση» δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Διαπίστωσε μάλιστα πως «σε αυτή την ιστορία κάποιοι παίζουν τα κολαούζα της νέας κυβερνητικής πολιτικής και αυτό που πραγματικά πρέπει να κάνει η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος». «Οι εργαζόμενοι να ξεσηκωθούν, να αντιδράσουν και να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση με τα συνδικάτα τους και να ξεκινήσει ο αγώνας για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και όχι μόνο του συγκεκριμένου νομοσχεδίου γιατί θα ακολουθήσουν και άλλα» τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL