Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τ. Πετρόπουλος: Στη ΝΔ “ό,τι διαστροφικό μπορούν να σκεφτούν το κάνουν” (ηχητικό)

Ο πρώην υφυπουργός Εργασίας χαρακτήρισε «παραμύθια» τα όσα λέγονται περί ελλειμματικού φέτος ΕΦΚΑ

Για αβάσιμη αντιπολιτευτική τακτική και ψεύδη της Νέας Δημοκρατίας καθώς και για τα όσα νομοθετεί τώρα ως κυβέρνηση «καθώς ό,τι διαστροφικό μπορούν να σκεφτούν το κάνουν» έκανε λόγο μιλώντας Στο Κόκκινο ο πρώην υφυπουργός Εργασίας και εργατολόγος, Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις συντάξεις χηρείας και πόσο μειώθηκαν επί Λοβέρδου, Κουτρουμάνη και Βρούτση τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε στο 70% (καθώς η νομοθετική ρύθμιση ψηφίστηκε τον Μάιο του 2019) και «δεν πρέπει να ξεχνάμε πως προέκυψαν αυτές οι περικοπές».

Στον Στάθη Σχινά ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε ότι η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά χαρακτήριζε ανάλγητο τον ΣΥΡΙΖΑ. Θύμισε όμως ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε ένα αποθεματικό 37 δισεκατομμυρίων ευρώ και ότι ακούει η «ΝΔ να δίνει από εδώ, να δίνει από εκεί, να δίνει παραπέρα αλλά να μην δίνει τελικά. Υποσχέσεις είναι όλα αυτά. Υπόσχεται ότι θα δώσει».

Ο κ. Πετρόπουλος χαρακτήρισε «παραμύθια» τα όσα λέγονται περί ελλειμματικού φέτος ΕΦΚΑ. Εξήγησε ότι το ΑΚΑΓΕ (Αμοιβαίο Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών) έχει γίνει γνωστό ότι δημιουργήθηκε για την κάλυψη των αναγκών των γενεών στο μέλλον και πως το νέο ασφαλιστικό σχήμα που επιδιώκει να φτιάξει η ΝΔ στηρίζει και ευνοεί το ιδιωτικό ασφαλιστικό κεφάλαιο και ουσιαστικά καταργεί το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και αυτό είναι τεράστια και σκανδαλώδης πρόβλεψη και συνιστά παράβαση του Συντάγματος. «Δεν επιτρέπεται ούτε λογικά ούτε νομικά να συμβεί κάτι τέτοιο» σημείωσε μεταξύ άλλων οκ. Πετρόπουλος.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Είστε σίγουρα κυβέρνηση;

Δεν είναι μόνο η αξιοθρήνητη στάση της κυβέρνησης, που προσπαθεί να αλλάξει τον νόμο για να ικανοποιήσει και τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι η απόδραση του Λ. Αυγενάκη από τη Βουλή. Δεν είναι η εντυπωσιακή επιχειρηματολογία της Λ. Μενδώνη ότι η αλλαγή νόμου επιβάλλεται «για να μην διχαστεί η Ελλάδα».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις