Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Συνάντηση της ΓΣΕΕ με Γ. Βρούτση για τις διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου - Κάλεσμα για κινητοποιήσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση της ΓΣΕΕ με Γ. Βρούτση για τις διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου - Κάλεσμα για κινητοποιήσεις

Με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, συναντήθηκε σήμερα το προεδρείο της ΓΣΕΕ, προκειμένου να καταθέσει τις θέσεις της εργατικής πλευράς για το αναπτυξιακό σχέδιο νόμου, που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης και «περιέχει ένα μίνι εργασιακό και συνδικαλιστικό νομοσχέδιο».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκε στον υπουργό η κατηγορηματική αντίθεση της Συνομοσπονδίας σε σειρά διατάξεων που παρεμβαίνουν στον πυρήνα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και της αυτόνομης περπατησιάς των συνδικάτων, κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα, ενώ προτάθηκαν τροποποιήσεις που θα ενισχύουν τη δύναμη των εργαζομένων και των συλλογικών τους φορέων στους χώρους εργασίας.

Τέτοιου είδους παρεμβάσεις απαιτούν σοβαρό και καλόπιστο διάλογο και δεν είναι δυνατόν να έρχονται υπό τη μορφή "fast track", εκμεταλλευόμενες το αδιοίκητο που προκάλεσαν οι βίαιες παρεμβάσεις του επιχειρησιακού βραχίονα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στο πρόσφατο εκλογικό συνέδριο της Συνομοσπονδίας».

«Παρά τις "φιλότιμες" προσπάθειες (αυτογελοιοποίησής) τους να υπονομευτεί το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και, κατά συνέπεια, τα εργατικά δικαιώματα, προς όφελος ενός μειοψηφικού κόμματος αλλά και άλλων.. αλλότριων προς την  εργατική τάξη, συμφερόντων. Παρά τη σφοδρή επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι εργοδότες που διαρκώς προβάλλουν και επιβάλλουν τα συμφέροντά τους. Παρά τις περιορισμένες αρμοδιότητες που το δικαστήριο χορηγεί στην προσωρινή διοίκηση της ΓΣΕΕ, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η δυνατότητα κήρυξης απεργίας.

Η ΓΣΕΕ, δια της πλειοψηφίας των εκπροσώπων της και ως θεσμικός και αντιπροσωπευτικός εκφραστής της βούλησης των εργαζομένων της χώρας, προσκαλεί τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες που ανήκουν στο δυναμικό της, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και αγωνιστικές δράσεις, προκειμένου να αναδειχθούν η αντίθεση, αλλά και οι θέσεις των συνδικάτων για τις εργασιακές ανατροπές, που φέρνει το νομοσχέδιο.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς εργαζόμενους, όλους όσοι θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ισότιμος και ενισχυμένος κρίκος της αλυσίδας της αγοράς εργασίας και όχι "ο φτωχός συγγενής", να συσπειρωθούν στα σωματεία τους για τον αγώνα που θα δώσουμε με το κεφάλι ψηλά για μία ακόμα φορά» επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL