Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
ΓΣΕΕ: / ΓΣΕΕ: "Θα μελετήσει η νομική μας υπηρεσία"...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΓΣΕΕ: / ΓΣΕΕ: "Θα μελετήσει η νομική μας υπηρεσία"...

Χωρίς να αφιερώσει ούτε μισή αράδα για την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων ή για την κατεδάφιση του θεσμού της Διαιτησίας, η ΓΣΕΕ, με μια ανακοίνωση που αοριστολογεί και εν τέλει μοιράζει τις ευθύνες (για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο) στην προηγούμενη κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) και στο ΠΑΜΕ (!)... κάνει λόγο για «ταγκό για δύο» (εννοώντας τον ΣΕΒ και την κυβέρνηση). Επίσης κάνει λόγο για "μονομερείς παρεμβάσεις στον πυρήνα της συνδικαλιστικής δράσης και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, δίχως μάλιστα να έχει προηγηθεί σοβαρός κοινωνικός διάλογος".

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της, "σήμερα αποκαλύπτεται το ύπουλο σχέδιο παράλυσης των συνδικάτων. Σε αυτόν τον χορό βασικοί 'παρτενέρ' είναι κυβέρνηση και εργοδότες, με 'έτοιμη' και 'σερβιρισμένη' μουσική στα 'decks' από το ΠΑΜΕ και προετοιμασία του εδάφους από την προηγούμενη κυβέρνηση".

Τέλος ενημερώνει πως "ανέθεσε στη νομική της υπηρεσία την επεξεργασία των διατάξεων και την αποτύπωση των θέσεών μας γύρω από τις επιχειρούμενες αλλαγές".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL