Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ολόκληρη η σύνταξη στους δικαιούχους

Συντάξεις θανάτου: Τι προβλέπεται για το Μάτι

Διευκρινίσεις σχετικά με την έκδοση συντάξεων θανάτου λόγω φυσικών καταστροφών και το νομοσχέδιο που αφορά την κύρωση της ΠΝΠ για το Μάτι έδωσε χθες μέσω του γραφείου του ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ν. Μηταράκης.

Όπως αναφέρει, "σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε τον Νοέμβριο του 2018, στις περιπτώσεις που ο θάνατος του ασφαλισμένου ή του συνταξιούχου έχει επέλθει από τη 13η Μαΐου 2016 και εφεξής, κατά τη διάρκεια πλημμυρικών φαινομένων, πυρκαγιών, σεισμών και λοιπών θεομηνιών σε περιοχές οι οποίες οριοθετούνται ως πληγείσες με σχετική Υπουργική Απόφαση, χορηγείται ως σύνταξη λόγω θανάτου στον επιζώντα σύζυγο/μέρος συμφώνου συμβίωσης και τα προστατευόμενα τέκνα ολόκληρο το ποσό σύνταξης που ελάμβανε ο θανών συνταξιούχος ή εδικαιούτο ο θανών ασφαλισμένος».

Ο υφυπουργός έχει εκδώσει τη σχετική εφαρμοστική εγκύκλιο από 2.8.2019 ως βασική προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας με στόχο "να ομαλοποιηθεί σταδιακά η κατάσταση και να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των δικαιούχων».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις