Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έφη Αχτσιόγλου: Τα fake news έχουν πια κουράσει...

Eurokinissi

Σε πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας προχώρησε για άλλη μια φορά η ιστοσελίδα "capital.gr", προκαλώντας αυτή τη φορά την αντίδραση της τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Αχτσιόγλου σχετικά με δήθεν "τρύπα" στον ΑΚΑΓΕ.

"Σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας ‘capital.gr’, το οποίο αναφέρεται σε δήθεν ‘τρύπα’ που άφησε στο ΑΚΑΓΕ η προηγούμενη κυβέρνηση και έρχεται να καλύψει η σημερινή, διαστρεβλώνει πλήρως την πραγματικότητα", σημειώνει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

"Η επιχορήγηση του ΑΚΑΓΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να καλυφθεί η διαφορά μεταξύ της εισφοράς αλληλεγγύης πριν και μετά τον επανυπολογισμό των συντάξεων προβλεπόταν σε νομοθετική διάταξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την οποία εφαρμόζει σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

Χωρίς τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η επιχορήγηση του ΑΚΑΓΕ σήμερα από τον προϋπολογισμό δεν θα ήταν εφικτή. Άρα, καμία ‘τρύπα’ στο ΑΚΑΓΕ και κανένα ‘χρηματοδοτικό κενό’, όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα, δεν δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Αντιθέτως, διασφάλισε τη χρηματοδότηση του ΑΚΑΓΕ, ενώ παράλληλα προστάτεψε τις καταβαλλόμενες συντάξεις και προχώρησε σε αυξήσεις συντάξεων για 600.000 συνταξιούχους από 1.1.2019".

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι

Οι ανάγκες διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης δημιουργούν σοβαρά εσωτερικά προβλήματα στο κυβερνητικό κόμμα, το οποίο προεκλογικά είχε δεσμευτεί απέναντι στην εκλογική του βάση με μια ακροδεξιά λαϊκιστική ρητορική.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο