Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Παραιτήσεις στον ΕΤΕΑΕΠ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραιτήσεις στον ΕΤΕΑΕΠ

Την παραίτησή τους στον υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Ν. Μηταράκη υπέβαλαν χθες ο υποδιοικητής του ΕΤΕΑΕΠ Μάρκος Μπασιούκας και δύο μέλη του Δ.Σ. εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βαθιά ανησυχία τους καθώς "οι επιλογές της κυβέρνησης οδηγούν στη χρεοκοπία της επικουρικής ασφάλισης και των εφάπαξ παροχών".

Εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, έτσι όπως διατυπώνονται από τους αρμόδιους υπουργούς στα ΜΜΕ, οι παραιτηθέντες (Μ. Μπασιούκας και τα μέλη του Δ.Σ. Κώστας Κωσταράκος και Ηλίας Τριανταφυλλόπουλος) σημειώνουν στην επιστολή τους προς τον αρμόδιο υφυπουργό Ν. Μηταράκη:

"Θέλουμε να επισημάνουμε ότι το παρόν και το μέλλον του ασφαλιστικού μας συστήματος είναι κορυφαίο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό θέμα. Απαιτείται διάλογος με την κοινωνία και με τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αλλά κυρίως απαιτείται σεβασμός στα προβλήματα και στις αγωνίες του κόσμου της εργασίας και στα εκατομμύρια των συνταξιούχων.

Ο κ. Βρούτσης και ο κ. Μηταράκης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η επικουρική ασφάλιση αποτελεί κατάκτηση των εργαζομένων και των συνταξιούχων ύστερα από μεγάλους και σκληρούς αγώνες πολλών ετών. Χρηματοδοτήθηκε και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών, χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Κύρια αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος ήταν και είναι η διατήρηση του αναδιανεμητικού ρόλου της κοινωνικής ασφάλισης, κύριας και επικουρικής, με δημόσιο χαρακτήρα και κοινωνικό πρόσημο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL