Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παραιτήσεις στον ΕΤΕΑΕΠ

Τη διαφωνία τους για το άδηλο μέλλον της επικουρικής ασφάλισης εκφράζουν στην επιστολή τους προς τον Ν. Μηταράκη ο υποδιοικητής του Ταμείου Μ. Μπασιούκας και τα μέλη του Δ.Σ.

Την παραίτησή τους στον υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Ν. Μηταράκη υπέβαλαν χθες ο υποδιοικητής του ΕΤΕΑΕΠ Μάρκος Μπασιούκας και δύο μέλη του Δ.Σ. εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βαθιά ανησυχία τους καθώς "οι επιλογές της κυβέρνησης οδηγούν στη χρεοκοπία της επικουρικής ασφάλισης και των εφάπαξ παροχών".

Εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, έτσι όπως διατυπώνονται από τους αρμόδιους υπουργούς στα ΜΜΕ, οι παραιτηθέντες (Μ. Μπασιούκας και τα μέλη του Δ.Σ. Κώστας Κωσταράκος και Ηλίας Τριανταφυλλόπουλος) σημειώνουν στην επιστολή τους προς τον αρμόδιο υφυπουργό Ν. Μηταράκη:

"Θέλουμε να επισημάνουμε ότι το παρόν και το μέλλον του ασφαλιστικού μας συστήματος είναι κορυφαίο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό θέμα. Απαιτείται διάλογος με την κοινωνία και με τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αλλά κυρίως απαιτείται σεβασμός στα προβλήματα και στις αγωνίες του κόσμου της εργασίας και στα εκατομμύρια των συνταξιούχων.

Ο κ. Βρούτσης και ο κ. Μηταράκης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η επικουρική ασφάλιση αποτελεί κατάκτηση των εργαζομένων και των συνταξιούχων ύστερα από μεγάλους και σκληρούς αγώνες πολλών ετών. Χρηματοδοτήθηκε και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών, χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Κύρια αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος ήταν και είναι η διατήρηση του αναδιανεμητικού ρόλου της κοινωνικής ασφάλισης, κύριας και επικουρικής, με δημόσιο χαρακτήρα και κοινωνικό πρόσημο".

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ρεζιλίκι και σιωπή

Αρχικά, ο Στ. Πέτσας, μιλώντας για την περιβόητη λίστα, είχε πει ότι τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΜΕ ήταν διαφανή και αφορούσαν την αναγνωσιμότητα και τον αριθμό των εργαζομένων στο καθένα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις