Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
"Αναβαθμίζεται" το ΣΕΠΕ λέει τώρα ο Γ. Βρούτσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Αναβαθμίζεται" το ΣΕΠΕ λέει τώρα ο Γ. Βρούτσης

Η υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, η κατάργηση της λειτουργικής του αυτονομίας, σημαίνει τα ακριβώς αντίθετα για τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, που χθες αναγκάστηκε να κάνει δήλωση μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις που προκάλεσε το Π.Δ. που υποβαθμίζει τη λειτουργία και την αυτονομία της βασικής υπηρεσίας που πραγματοποιεί ελέγχους στην αγορά εργασίας.

"Μετά την έντονη παραφιλολογία περί δήθεν κατάργησης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας", σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εργασίας, "το ΣΕΠΕ με την ένταξή του στη Γενική Γραμματεία Εργασίας, την πλέον κεντρική δομή του υπουργείου, αναβαθμίζεται, θωρακίζεται θεσμικά και ενδυναμώνεται η οργανωτική του δομή, όπως είχα υποσχεθεί στην πρώτη επίσημη υπηρεσιακή συνάντησή μου ως υπουργός με τους ελεγκτές του ΣΕΠΕ πριν λίγες μέρες".

Ο Γ. Βρούτσης σημειώνει ακόμα ότι το ΣΕΠΕ περνά στα χέρια της δημόσιας διοίκησης. "Καμία κυβέρνηση, κανένας υπουργός δεν θα έχει λόγο πλέον στον διορισμό του επικεφαλής του ΣΕΠΕ, ο οποίος θα είναι γενικός διευθυντής, υπηρεσιακό στέλεχος δηλαδή, από τη δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία, που θα επιλέγεται με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία. Με αυτόν τον τρόπο, ο οποίος θα εφαρμοστεί και σε άλλα ισχυρά ελεγκτικά σώματα της δημόσιας διοίκησης (ΣΔΟΕ, επιθεωρητές υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας), προωθείται η πλήρης αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης".

Τις θέσεις του Γ. Βρούτση αντέκρουσε ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Πάνος Κορφιάτης μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο: «Πάμε ένα μεγάλο βήμα πίσω, και συμβολικά, και ουσιαστικά. Δεν είναι πλέον προτεραιότητα η καταπολέμηση της παραβατικότητας στον χώρο εργασίας, ακριβώς γιατί με την κατανομή των ίδιων των αρμοδιοτήτων που έγινε φαίνεται ότι δεν χωράει μια ξεχωριστή δομή, αφιερωμένη αποκλειστικά σ’ αυτό που έκανε μέχρι τώρα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας» σημείωσε μεταξύ άλλων. Επίσης, ο Π. Κορφιάτης εξήγησε ότι το Προεδρικό Διάταγμα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας καταργεί οποιαδήποτε αυτονομία του ΣΕΠΕ, καθώς υπάχθηκε μαζί με άλλες γενικές διευθύνσεις, που δεν έχουν κανένα συναφή αντικείμενο, στη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL