Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τάσος Πετρόπουλος: Η πρόταση της Ν.Δ. οδηγεί σε άμεσες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων

Οι επικουρικές συντάξεις καταβάλλονται στους 16.000 συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ και της Εθνικής Τράπεζας μετά από 19 μήνες

Στη χθεσινή καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης αναφέρθηκε χθες ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 247.

«Οι επικουρικές συντάξεις καταβάλλονται στους 16.000 συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ και της Εθνικής Τράπεζας μετά από 19 μήνες. Η Εθνική Τράπεζα επιδίωξε να μην πληρώσει αυτά που οφείλει. Είναι οφειλέτης εισφορών και πρέπει να τις καταβάλει» υπογράμμισε.

Όπως είναι γνωστό από την περασμένη Δευτέρα, το Α' Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης της Εθνικής Τράπεζας σχετικά με την υποχρέωση καταβολής 36 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των συντάξεων αναδρομικά από την αρχή του έτους.

Να σημειώσουμε ότι το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι από χθες οι συνταξιούχοι μπορούν με τους κωδικούς του taxisnet να μπουν στην ιστοσελίδα του ΕΤΕΑΕΠ και να βλέπουν την πορεία πίστωσης των χρημάτων, καθώς και το ακριβές ποσό που τους αναλογεί μετά τον νέο υπολογισμό τόσο για τη σύνταξη όσο και για τα αναδρομικά.

Σύμφωνα με το ΕΤΕΑΕΠ, συντάξεις έως 300 ευρώ θα λαμβάνουν στο εξής 6.300 συνταξιούχοι του ΛΕΠΕΤΕ, από 301 έως 500 ευρώ θα εισπράττουν 6.572 δικαιούχοι, ενώ άλλοι 3.170 συνταξιούχοι θα παίρνουν σύνταξη μεγαλύτερη των 500 ευρώ.

Αυτό είναι το πρόγραμμα Μητσοτάκη

Αναφορικά με το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ο Τ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι υπάρχουν τρεις πυλώνες, επισημαίνοντας ότι ο πρώτος πυλώνας είναι το δημόσιο σύστημα ασφάλισης με κύρια και επικουρική σύνταξη, ο δεύτερος πυλώνας είναι τα επαγγελματικά ταμεία και ο τρίτος πυλώνας είναι η ιδιωτική ασφάλιση.

«Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να υποβαθμίσει και να υποβιβάσει την επικουρική σύνταξη από τον πρώτο πυλώνα στον τρίτο, που είναι η ιδιωτική ασφάλιση. Αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε άμεσες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων, διότι το ποσό που δεν θα εισρέει από εισφορές και θα πηγαίνει αλλού δεν θα τροφοδοτεί τις συντάξεις» υποστήριξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σε σχέση με τις καθυστερήσεις στις αυξήσεις των συντάξεων χηρείας, ο Τ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι το πρόβλημα προκύπτει από τον πάροχο λόγω του πολύπλοκου συστήματος, εκτιμώντας ότι θα καταβληθούν το επόμενο δίμηνο.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις