Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τάσος Πετρόπουλος: Γλιτώνουμε στους ελεύθερους επαγγελματίες 8 δισ. οφειλές που τους είχε φορτώσει η Ν.Δ.!

Ο Π. Μυλωνάς, διοικητής της Εθνικής και κουμπάρος του Κ. Μητσοτάκη αρνείται να εφαρμόσει τον νόμο! H Εθνική Τράπεζα κάνει εισφοροδιαφυγή και «γι’ αυτό τον λόγο με απόφασή μου θα αρθεί η ενημερότητά της»

Είναι πρωτοφανές στο ελληνικό κράτος τράπεζα να μην τηρεί τον νόμο! H Εθνική Τράπεζα κάνει εισφοροδιαφυγή και «γι’ αυτό τον λόγο με απόφασή μου θα αρθεί η ενημερότητά της» ξεκαθάρισε χθες ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο, προσθέτοντας: "Δεν είναι δυνατόν ο κουμπάρος του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Μυλωνάς, ο διοικητής της, να αποφασίζει με βάση τις εντολές που παίρνει από τη Ν.Δ."!

Επίσης, αναφέρθηκε στη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία τονίζοντας: «Η Νέα Δημοκρατία θέλει να αφαιρέσει μισθούς για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις. Εμείς αφαιρέσαμε φόρους, αφαιρέσαμε χρέη προς τα ταμεία, 8 δισ. ευρώ μείον τουλάχιστον. Μειώσαμε τις εισφορές, που ήταν πολλαπλάσιες αυτών που καταβάλλουν σήμερα. Το 90% των ασφαλισμένων πληρώνει την ελάχιστη εισφορά, μέχρι 200 ευρώ. Αυτό είναι άμεση ενίσχυση και δεν το κάναμε τώρα, αλλά από τις αρχές του 2017. Τα μέτρα που έχουμε πάρει αθροιστικά είναι απείρως πολλαπλάσια αυτών που λέει η Ν.Δ. ότι θα κάνει» σημείωσε.

Ο Π. Μυλωνάς κάνει πόλεμο στην κυβέρνηση

Αναφερόμενος αναλυτικά στην περίπτωση του ΛΕΠΕΤΕ και της Εθνικής Τράπεζας, τόνισε: «Περίπτωση ενδεικτική της συμπεριφοράς μίας τράπεζας που στηρίζει την ύπαρξή της στον σεβασμό στους νόμους, επικαλείται τον νόμο για να κάνει κατασχέσεις, να κυνηγήσει τον οφειλέτη... Αυτή λοιπόν η τράπεζα, που είναι οφειλέτης, επιλέγει να μην τηρήσει τον νόμο και πάει στα δικαστήρια... Κάνει εισφοροδιαφυγή» η Εθνική Τράπεζα «και γι’ αυτό τον λόγο με απόφασή μου θα αρθεί η ενημερότητά της. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού κράτους που τράπεζα αρνείται να εφαρμόσει τον νόμο. Είναι πολύ σημαντικό. Εάν δεν θα τα δώσει σήμερα, τελείωσε η Εθνική Τράπεζα. Εκείνοι θα το επιλέξουν... Δεν είναι δυνατόν ο κουμπάρος του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Μυλωνάς, ο διοικητής της, να αποφασίζει με βάση τις εντολές που παίρνει από τη Ν.Δ., να κάνει πόλεμο σε εκλεγμένη κυβέρνηση επειδή δεν θέλει να τηρήσει τον νόμο. Δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά, τράπεζα να πει 'δεν εφαρμόζω τον νόμο' επειδή νομίζει ότι δεν θα βγούμε. Ε, θα βγούμε και θα στενοχωρηθούν πάρα πολύ αυτοί που πρωταγωνιστούν σε μια τέτοια παράνομη συμπεριφορά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τ. Πετρόπουλος προσέθεσε ότι «προφανώς το δικαστήριο θα αποφασίσει. Δεν θέλω να μιλήσω για την απόφαση, θα ακούσουμε ποια είναι», σε μια διαδικασία όπου το Δημόσιο θα εκπροσωπηθεί από τον εκπρόσωπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αλλά «τα παιχνίδια αυτά δεν θα περάσουν. Ο κόσμος θα πάρει τις συντάξεις του. Είναι ανήκουστο! Στα επιχειρήματά της η Εθνική αναφέρει ότι η κυβέρνηση νομοθέτησε πριν τις εκλογές. Δεν ήθελαν να νομοθετήσουμε γιατί πίστευαν ότι αν έρθει η Ν.Δ., ποτέ δεν θα λύσει το πρόβλημα. Ας το καταλάβουν οι πολίτες γενικά, όχι μόνο για την Εθνική, το πώς συμπεριφέρονται στους πολίτες».

«Είναι ντροπή» είπε χαρακτηριστικά για τον ρόλο του Π. Μυλωνά, «που βγήκε διευθύνων σύμβουλος με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παίζει παιχνιδάκια εναντίον της κυβέρνησης στη βάση μιας κουμπαριάς και μιας ιδεολογικής προσέγγισης... Και θέλει να παίξει θεσμικό ρόλο, να τον εμπιστεύεται αύριο η κοινωνία ως παράγοντα τραπεζίτη όταν συμπεριφέρεται έτσι...».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις