Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Κόκκινο" από την Περιφέρεια στο διαλυτήριο πλοίων στη Βλύχα

Τη διακοπή λειτουργίας του διαλυτηρίου πλοίων της εταιρείας «Αφοί Σάββα ΕΠΕ» στη Βλύχα αλλά και την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του ανενεργού εδώ και χρόνια διαλυτηρίου του Μπακόπουλου στο Καλυμπάκι στην Ελευσίνα προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής με απόφαση της Ρένας Δούρου...

Τη διακοπή λειτουργίας του διαλυτηρίου πλοίων της εταιρείας «Αφοί Σάββα ΕΠΕ» στη Βλύχα αλλά και την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του ανενεργού εδώ και χρόνια διαλυτηρίου του Μπακόπουλου στο Καλυμπάκι στην Ελευσίνα προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής με απόφαση της Ρένας Δούρου. Αναφορικά με το διαλυτήριο στη Βλύχα η διακοπή της λειτουργίας επιβλήθηκε διότι, κατά παράβαση των όρων της άδειας λειτουργίας της, η εγκατάσταση λειτουργεί χωρίς την απαιτούμενη έγκριση παραχώρησης χρήσης χώρου της χερσαίας ζώνης λιμένος Ελευσίνας από τον Οργανισμό Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ). Όπως αναφέρει η κίνηση πολιτών Ecoeleusis, η "ρυπογόνος λειτουργία της μονάδας έχει απασχολήσει πολλές φορές τις αρχές, ενώ πάγιο και διαχρονικό αίτημα των φορέων της πόλης αποτελεί η εξυγίανση του χώρου της Βλύχας με την απομάκρυνση των 'τριτοκοσμικών' ρυπογόνων δραστηριοτήτων".

Παράλληλα, οι πολίτες που συμμετέχουν στην Ecoeleusis καλούν τον ΟΛΕ να μην εγκρίνει πιθανή αίτηση της εταιρείας για εκ νέου παραχώρηση χερσαίας ζώνης για τη συνέχιση λειτουργίας του διαλυτηρίου, "ώστε να συμβάλει έμπρακτα στην εξυγίανση της περιοχής της Βλύχας", ενώ ζητούν από τον Δήμο Ελευσίνας να απαιτήσει από τον ΟΛΕ μέτρα εξυγίανσης της περιοχής και να μην παραχωρήσει εκ νέου χερσαία ζώνη για την συνέχιση λειτουργίας του διαλυτηρίου.

Σχετικά με το πρώην διαλυτήριο Μπακόπουλου στο Καλυμπάκι, που παρέμενε ανενεργό τουλάχιστον από το τέλος του 2010, σύμφωνα με τις καταγγελίες τον περασμένο Ιούνιο ο ΟΛΕ είχε επιχειρήσει να οικειοποιηθεί την άδεια ώστε να επιτύχει την περιβαλλοντική αδειοδότηση ενός νέου διαλυτηρίου στο Καλυμπάκι με πρόσχημα την ανέλκυση των ναυαγίων του Κόλπου της Ελευσίνας.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απολογισμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία διεύρυνσης που θα τον αντιστοιχίσει πολιτικά και οργανωτικά στο 31,5% που πήρε στις πρόσφατες εκλογές. Στόχος είναι να εδραιωθεί ως μια δύναμη της Αριστεράς που θα αποτελεί, ταυτόχρονα, κορμό της προοδευτικής παράταξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις