Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επαναλειτούργησε η μαθητική σελίδα στο Facebook

eurokinissi

Στο Σύνταγμα βρέθηκαν χιλιάδες φοιτητές, εκπαιδευτικοί, μαθητές και εργαζόμενοι στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, αντιδρώντας στο Νέο Λύκειο. Με κεντρικό σύνθημα "Θέλουμε Παιδεία να μορφώνει και όχι να εξοντώνει" μαθητές πορεύθηκαν νωρίτερα στη Βουλή, ενώ σήμερα επαναλειτούργησε η σελίδα τους στο Facebook.

Στο Σύνταγμα βρέθηκαν χιλιάδες φοιτητές, εκπαιδευτικοί, μαθητές και διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, αντιδρώντας στο Νέο Λύκειο αλλά και στη διαθεσιμότητα εργαζομένων. Με κεντρικό σύνθημα "Θέλουμε Παιδεία να μορφώνει και όχι να εξοντώνει" μαθητές έκαναν νωρίτερα πορεία στη Βουλή, ενώ σήμερα επαναλειτούργησε η σελίδα των μαθητικών κινητοποιήσεων στο Facebook.

Στη Θεσσαλονίκη, το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ξεκίνησε με καθιστική διαμαρτυρία στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Μακεοδνίας Θράκης.

Το κύμα αντίδρασης των μαθητών, διογκώνεται, με αιχμή το Νέο Λύκειο που μετατρέπει τα σχολεία σε εξεταστικά κέντρα με εξαντλητικά ωράρια, αλλά και τις ελλείψεις σε καθηγητές και τις συγχωνεύσεις σχολείων.

Με τις μαθητικές κινητοποιήσεις να φουντώνουν, η κυβέρνηση εξαπολύει επιχείρηση καταστολής και εκφοβισμού επιστρατεύοντας εισαγγελείς και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με αποτέλεσμα να "πέσει" η σελίδα των μαθητικών κινητοποιήσεων, ενώ εισαγγελείς και αστυνομία κινητοποιούνται απέναντι στις καταλήψεις σχολείων.

Χθες, μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη με στόχο να μπλοκάρει τις καταλήψεις σχολείων, ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος επιβεβαίωσε ότι ζήτησε από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει αν είναι μαθητική ή όχι η σχετική σελίδα των μαθητών στο facebook.

Την ίδια ώρα, η ΟΝΝΕΔ, εμμέσως πλην σαφώς καλεί σε... ανακατάληψη των σχολείων κατηγορώντας τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, για αποπροσανατολισμό και αποσταθεροποίηση.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: "Ο αγώνας των μαθητών να γίνει αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας"

"Οι μαθητές δε θέλουν κι ούτε θα γίνουν πειραματόζωα της κυβέρνησης" τονίζει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες αυτές τις μέρες δείχνουν ότι δε θα ανεχτούν άλλο αυτό το "Νέο" Λύκειο που ετοιμάζεται γι' αυτούς από την κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ήδη από πέρσι είχαν αρχίσει να μπαίνουν σε εφαρμογή τα κλεισίματα και οι συγχωνεύσεις των σχολείων, οι απολύσεις των καθηγητών, η κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, τα 3ετη εξεταστικά κέντρα, το φακέλωμα όσων μαθητών συμμετέχουν σε καταλήψεις και κινητοποιήσεις, δίνοντας ένα πρώτο δείγμα γραφής του κυβερνητικού σχεδίου για την Παιδεία.

Οι μαθητές μάχονται απέναντι στο σχολείο που τους ετοιμάζουν, διεκδικώντας ένα σχολείο διαφορετικό, το δικό τους λύκειο,: αυτό της καθολικής παιδείας και όχι της παπαγαλίας, του σεβασμού στον ελεύθερο χρόνο και τη διαφορετικότητα, της δημοκρατίας απέναντι στη φασιστική απειλή, ένα σχολείο για όλες και όλους.

Ο αγώνας των μαθητών, που ξεκίνησε με συνελεύσεις, πορείες, καταλήψεις, για ένα σχολείο διαφορετικό πρέπει να γίνει αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας. Απέναντι στην τρομοκρατία και την κρατική καταστολή που απειλεί να φιμώσει τους μαθητές, πρέπει να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ότι η νεολαία αυτής της χώρας έχει βαρεθεί να της κλέβουν το μέλλον, να της στερούν τη ζωή, να την ωθούν στην ανεργία και να την τρομοκρατούν με την καταστολή και δεν είναι διατεθειμένη ν΄ ανεχτεί αυτήν την κατάσταση, ούτε μια μέρα παραπάνω!"

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις