Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οργή και αγανάκτηση στην κηδεία του σχολικού φύλακα που αυτοκτόνησε

Eurokinissi

Με σύνθημα ''Ένας στο χώμα χιλιάδες στον αγώνα'' δεκάδες κόσμου, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, συνόδευσαν σήμερα στις 11.00, στην τελευταία του κατοικία, στο Α΄Νεκροταφείο της Πάτρας, τον 62χρονο απολυμένο σχολικό φύλακα που αυτοκτόνησε την περασμένη Παρασκευή.

Με σύνθημα ''Ένας στο χώμα χιλιάδες στον αγώνα'' δεκάδες κόσμου, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, συνόδευσαν σήμερα στις 11.00, στην τελευταία του κατοικία, στο Α΄Νεκροταφείο της Πάτρας, τον 62χρονο απολυμένο σχολικό φύλακα που αυτοκτόνησε την περασμένη Παρασκευή.

Στην εξώδιο ακολουθία παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης σχολικοί φύλακες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έφτασαν με πούλμαν, ενώ νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. 

Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής έδωσε τέλος στη ζωή του ο απολυμένος σχολικός φύλακας ο οποίος ζούσε χωρίς ρεύμα με τη κατάκοιτη μητέρα του. Ο 66χρονος αυτόχειρας ήταν πατέρας δύο παιδιών και τον τελευταίο καιρό προσπαθούσε να φτιάξει τα χαρτιά του για να βγει στη σύνταξη.

"Δεν άντεξε την καπιταλιστική βαρβαρότητα και έφυγε πρόωρα και αναπάντεχα" σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο Κ. Πελετίδης και η δημοτική αρχή της Πάτρας, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εργαζόμενου στον Δήμο Πατρέων. "Θεωρούμε ότι η λύση στα αδιέξοδα που δημιουργεί για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα το άδικο, εκμεταλλευτικό κοινωνικοοικονομικό σύστημα που ζούμε, είναι ο αγώνας μέχρι την ανατροπή του. Αγώνας προσανατολισμένος ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και τα κόμματά τους που με την πολιτική τους οδηγούν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση με στόχο την καθημερινή αύξηση των κερδών των μονοπωλιακών επιχειρήσεων. Δεσμευόμαστε ότι δεν θα υποχωρήσουμε από αυτή τη θέση" τονίζεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ηθικός αυτουργός η κυβέρνηση

"Η αυτοκτονία του απολυμένου σχολικού φύλακα, πατέρα δύο παιδιών, προκαλεί οργή στον κλάδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανθρωποκτόνα νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει κατά γράμμα η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, πιστή στις εντολές των τοκογλύφων δανειστών" υπογραμμίζει από την πλευρά της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

"Είναι αυτή η πολιτική που όπλισε το χέρι του σχολικού φύλακα και τον οδήγησε στην αυτοκτονία. Είναι αυτή η πολιτική που πέταξε στο δρόμο εν μία νυκτί τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς, οδηγώντας τους στη φτώχια και στην εξαθλίωση. Είναι αυτή η πολιτική που διαλύει την κοινωνία ολόκληρη. Κι όμως, η κυβέρνηση, ο ηθικός αυτουργούς για τις χιλιάδες αυτοκτονίες στην Ελλάδα, συνεχίζει να εφαρμόζει την απάνθρωπη και αντεργατική πολιτική των μνημονίων ετοιμάζοντας νέες χιλιάδες απολύσεις, στερώντας το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή. Φτάνει πια με τη θανατηφόρα συνταγή των μνημονίων" τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Πολυτεχνείο

Η σημερινή ημέρα ανήκει δικαιωματικά στη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αυτής της εξέγερσης των νέων ανθρώπων που αμφισβήτησαν «τη βία ως στοιχείο εξαναγκασμού» και ύψωσαν τη φωνή τους για Ελευθερία και Δημοκρατία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο