Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αντίδραση της Κ. Κούνεβα: Καμία προστασία, καμία δικαιοσύνη για τους εργάτες μετανάστες

Aντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση για τη Μανωλάδα με την οριστική αθώωση του φραουλοπαραγωγού και των επιστατών του. "Ανησυχία και απογοήτευση. Δεν βρίσκω άλλες λέξεις για να εκφράσω τα συναισθήματα που μου προκαλούν τρεις πρόσφατες ειδήσεις για την κατάσταση των μεταναστών..."...

Aντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση για τη Μανωλάδα με την οριστική αθώωση του φραουλοπαραγωγού και των επιστατών του.

"Ανησυχία και απογοήτευση. Δεν βρίσκω άλλες λέξεις για να εκφράσω τα συναισθήματα που μου προκαλούν τρεις πρόσφατες ειδήσεις για την κατάσταση των μεταναστών και των προσφύγων στην Ελλάδα: Αμετάκλητα αθώοι ο επιχειρηματίας και οι επιστάτες του για τους εργαζόμενους μετανάστες της Μανωλάδας. Στο εξής το trafficking, η εμπορία ανθρώπων, μπορεί να ονομάζεται 'κινητικότητα' και η δουλειά υπό την απειλή των όπλων 'κατάρτιση'" σημειώνει σε δήλωσή της η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα και αναφέρεται επίσης στην πέμπτη αναβολή της δίκης του Ουαλίντ Ταλέμπ στη Σαλαμίνα και στην καταγγελία Ευρωπαίων ακτιβιστών ότι 35 Σύροι που βρέθηκαν σε κίνδυνο πάνω σε σκάφος ανοικτά της Χίου δεν έγιναν δεκτοί από την Ελλάδα και εξαναγκάστηκαν από ρωσικό πλοίο που τους περισυνέλεξε να αποβιβαστούν στην Τουρκία με προορισμό τις φυλακές της.

"Τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται για κάποιους, τελικά παραβιάζονται για όλους μας. Αυτό, στην Ελλάδα των Μνημονίων, το έχουμε πια καταλάβει καλά. Είναι ανόητο να νομίζουμε ότι μπορούμε να χτίσουμε μια Ευρώπη 'φρούριο δικαιωμάτων μόνο για Ευρωπαίους'. Ο πολιτισμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κρίνεται από το πώς υπερασπίζεται αυτούς που δεν μιλούν τις γλώσσες μας και που χτυπούν απελπισμένα τις πόρτες μας" καταλήγει η ευρωβουλευτής.

 

Β. Κατριβάνου: Πράσινο φως στο δουλεμπόριο

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου μιλώντας χθες στο "Κόκκινο" δήλωσε: «Η απόφαση του Αρείου Πάγου, που θέτει στο αρχείο την υπόθεση της Μανωλάδας Ηλείας, ανάβει το πράσινο φως στο δουλεμπόριο και την κακοποίηση ανθρώπων» πρόσθεσε πως «το δικαστήριο δεν άκουσε την εισαγγελέα που εισηγήθηκε τη καταδίκη των κατηγορουμένων με βάση το δουλεμπόριο και την κακοποίηση και τώρα ο Άρειος Πάγος βάζει την υπόθεση στο αρχείο. Δίνει το αισχρό και θλιβερό μήνυμα ότι δεν υπάρχει προστασία γι' αυτούς τους ανθρώπους στην Ελλάδα του σήμερα».

Δείτε όλα τα σχόλια