Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διχασμός στο ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με φόντο τις συμμαχίες

Μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενόψει συνεδριάσεων των συνιστωσών της αλλά και της πανελλαδικής συνδιασκεψής της, που θα διεξαχθεί στις αρχές του 2015. Με αφορμή την επικείμενη συνδιάσκεψη του ΝΑΡ την 1η Νοεμβρίου, αλλά και την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος...

Μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενόψει συνεδριάσεων των συνιστωσών της αλλά και της πανελλαδικής συνδιασκεψής της, που θα διεξαχθεί στις αρχές του 2015. Με αφορμή την επικείμενη συνδιάσκεψη του ΝΑΡ την 1η Νοεμβρίου, αλλά και την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος τον περασμένο Μάιο, η συζήτηση σχετικά με τις συμμαχίες -ίδιως με το Σχέδιο Β' του Αλ. Αλαβάνου, την τακτική και την στρατηγική - έχει πυκνώσει.

Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την εισήγηση της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ προς τη συνδιάσκεψη, εισήγηση με την οποία διαφώνησαν 11 στελέχη της οργάνωσης, προχωρώντας στη σύνταξη εναλλακτικού κειμένου, με αιχμή τις συμμαχίες. Επιπλέον στη συζήτηση παρενέβη η ΑΡΑΝ με ανακοίνωση που κυκλοφόρησε χθες. Νωρίτερα είχε παρέμβει και ο Σύλλογος Γ. Κορδάτος.

"Εκτιμούμε πως εξαντλήθηκαν από την πλευρά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ τα περιθώρια επιδίωξης συμφωνίας τον Φεβρουάριο του 2014, μετά την άρνηση του Σχεδίου Β να κάνει το πολιτικό βήμα και την άρνηση άλλων δυνάμεων που είχαμε απευθυνθεί (ΕΕΚ, ΟΚΔΕ)" τονίζει η εισήγηση της πλειοψηφίας του ΝΑΡ.

"Το ΝΑΡ, στην πλειοψηφία του, επεδίωξε τη 'συμπόρευση', δίχως όμως να κατανοεί την ανάγκη 'να κάνει ένα βήμα πίσω για να πάμε όλοι δυο βήματα μπροστά' τονίζει το κείμενο της μειοψηφίας. Στο πλαίσιο αυτό ζητά τη συγκρότηση της 'Αριστερής Μαχητικής Συμμαχίας Ανατροπής' στην οποία πρέπει να κληθούν όλες οι δυνάμεις και αγωνιστές που συμμετείχαν στις διαδικασίες της 'μετωπικής συμπόρευσης' (Σχέδιο Β, Σύλλογος Γ. Κορδάτος, ΚΟΑ, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ, Όμιλος Επαναστατικής Θεωρίας, κίνηση 'Μετωπική Συμπόρευση') η Πρωτοβουλία των 1.000".

Η ΑΡΑΝ, εξάλλου, επιρρίπτει και αυτή ευθύνες στο ΝΑΡ για το ναυάγιο της συνεργασίας με το Σχέδιο Β: " Όσες ευθύνες και εάν μπορεί κανείς να αποδώσει στην ηγεσία του Σχεδίου Β, η κύρια ευθύνη παραμένει στις δυνάμεις εκείνες μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ που είτε προσπάθησαν εξαρχής και ανοιχτά να σαμποτάρουν τη μετωπική συμπόρευση [...]". Επιπλέον, θέτει, εμμέσως, και ζήτημα συμμετοχής σε κυβέρνηση της Αριστεράς: "Αναζητούμε τη διαλεκτική ανάμεσα στα κινήματα και τις αντιστάσεις, την κρίση ηγεμονίας, τη δυνατότητα κυβερνήσεων που να εκπροσωπούν μια συμμαχία των δυνάμεων της εργασίας της γνώσης και του πολιτισμού".

"Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με ευθύνη της ηγεσίας του ΝΑΡ και του ΣΕΚ, αφού τορπίλισε όποιο εγχείρημα μετωπικής συμπόρευσης, αναδιπλώθηκε πιο σεχταριστικά μετά τις εκλογές" σημειώνει ο Σύλλογος Γ. Κορδάτος.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΜΟΣ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ξέρουν μόνο να γκρεμίζουν

Να γκρεμίζεις είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να χτίσεις. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ. επιδόθηκε συστηματικά σε μια χυδαία επιχείρηση κατεδάφισης όλων των κόπων του ελληνικού λαού, αυτών που επέτρεψαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις