Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κρατικός υπάλληλος ακυρώνει ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων

ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Εντείνει την επίθεση κατά των δημάρχων της Αριστεράς η κυβέρνηση με τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μ. Αγγελάκα, να ακυρώνει τις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Χαλανδρίου και Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη κατά του επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων με κριτήρια...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

Εντείνει την επίθεση κατά των δημάρχων της Αριστεράς η κυβέρνηση με τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μ. Αγγελάκα, να ακυρώνει τις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Χαλανδρίου και Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη κατά του επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων με κριτήρια διαφορετικά από όσα προβλέπονταν στο Π.Δ. 164/2004. Ταυτόχρονα τους προειδοποιεί με πειθαρχικές κυρώσεις προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

"Εμείς υπηρετούμε τα συμφέροντα της πόλης και των εργαζομένων και δεν θα υποκύψουμε στις όποιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης" τονίζει ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος καταγγέλλοντας την κίνηση του "διορισμένου κρατικού υπαλλήλου", που "ακυρώνει μια ομόφωνη απόφαση 41 εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων". Νέα απόφαση θα ληφθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου.

"Δεν έχει δικαίωμα ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ελέγξει τη νομιμότητα της εν λόγω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί δεν εμπίπτει στη διαδικασία της άμεσης ή μη εκτέλεσης και δεν αφορά υπόθεση που να ζημιώνει το Δημόσιο" τονίζουν κύκλοι της δημοτικής αρχής Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

 

Στα χνάρια του Κυρ. Μητσοτάκη...

Η απόφαση του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής έρχεται λίγες μέρες μετά από εντολή του υπουργού Εσωτερικών, Αργ. Ντινόπουλου, με την οποία ζητούσε να ακυρωθούν αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, που αρνούνται τον επανέλεγχο των συμβάσεων. Προηγουμένως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, είχε βάλει στο στόχαστρο τις πέντε δημοτικές αρχές (Χαλανδρίου, Ζωγράφου, Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πάτρας και Λάρισας), τις οποίες ενέταξε στον κατάλογο των πρώτων 10 δήμων με τις περισσότερες μετατροπές συμβάσεων. Όπως είχε αποκαλύψει η "Αυγή", η επιλογή των πέντε αυτών δήμων από τον Κυρ. Μητσοτάκη ήταν με βάση πολιτικά κριτήρια, αφού υπήρχαν άλλοι με περισσότερες, που προηγούνταν να ενταχθούν στον κατάλογο (πχ. Καλλιθέας, Κοζάνης, Ηρακλείου κ.λπ.).

Εντείνοντας την κόντρα, ο υπουργός διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ενημερωτικά σημειώματα του Σώματος Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στα οποία αναφερόταν ότι στους πέντε δήμους δεν έχουν δοθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ολοκληρωθεί ο επανέλεγχος της μετατροπής των συμβάσεων.

Κι ενώ η δικαστική διερεύνηση είναι σε εξέλιξη, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ακυρώνει τις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Χαλανδρίου και Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Δεν έχουν σταλεί ακυρώσεις στον Δήμο Ζωγράφου, Λάρισας και Πατρέων. Στην απόφασή του αναφέρει ότι τα Δημοτικά Συμβούλια "αναρμοδίως εξέδωσαν την ελεγχόμενη απόφαση" και υποστηρίζει ότι "η μη χορήγηση των παραπάνω πληροφοριών ή στοιχείων, ως και η απόκρυψη στοιχείων ή πληροφοριών, καθώς επίσης η χορήγηση εν γνώσει ανακριβών στοιχείων και γενικά η παρακώλυση και παραπλάνηση του έργου των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και των Βοηθών Επιθεωρητών - Ελεγκτών συνιστά αυτοτελές πειθαρχικό παράπτωμα για το οποίο μπορεί να επιβληθεί μια από τις ποινές που προβλέπονται στον Υπαλληλικό Κώδικα".

Βάσει της απόφασής του ο προϊστάμενος των δημάρχων τους καλεί να προσφύγουν στην Ειδική Επιτροπή.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προτεραιότητες...

Πού να το φαντάζονταν όσοι έκαναν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής για το ταμείο ανάκαμψης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που σ’ αυτές τις συναντήσεις δεν είχε εμφανιστεί... - σκόπευε να κατευθύνει κάποια εκατομμύρια αυτού του ταμείου στη χρηματοδότηση ιδιωτών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις