Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σαρωτική πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 9,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ, δείχνει η μηνιαία δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του tvxs.gr.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 9,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ, δείχνει η μηνιαία δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του tvxs.gr.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 29,8%, έναντι της ΝΔ που λαμβάνει το 20,4%. Τρίτη δύναμη αναδεικνύονται οι αναποφάσιστοι με ποσοστό 8,8%, ενώ το 6,9% των πολιτών επιλέγουν άλλο κόμμα. Στο 5% βρίσκεται πλέον η Χρυσή Αυγή, με το Ποτάμι να την ξεπερνά με ποσοστό 5,7%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,7% το ΚΚΕ με 3,8%, ενώ οι ΑΝΕΛ μένουν εκτός Βουλής με ποσοστό 2,3%. Στο 1,7% βρίσκεται το ΛΑΟΣ και η ΔΗΜΑΡ παίρνει μόλις 0,4%.

Λευκό ή άκυρο ρίχνει το 3,1% των ερωτηθέντων, το 4,2% δηλώνουν αποφασισμένοι ότι δεν θα ψηφίσουν ενώ το 3% λένε «Δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Σχετικά με την επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης την οποία ζήτησε η Κυβέρνηση, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλαδή το 65% θεωρεί ότι ήταν περιττή και εξυπηρετεί κομματικούς σκοπούς της Κυβέρνησης.

Το 26% θεωρεί ότι ήταν αναγκαία για να υπάρξει κλίμα σταθερότητας για την κυβέρνηση και τη χώρα. Μόλις το 7% των ερωτηθέντων απάντησε αυθόρμητα ότι δεν έχει γνώμη για το ζήτημα ενώ το 2% απάντησε «Δεν ξέρω/δεν απαντώ». 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απολογισμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία διεύρυνσης που θα τον αντιστοιχίσει πολιτικά και οργανωτικά στο 31,5% που πήρε στις πρόσφατες εκλογές. Στόχος είναι να εδραιωθεί ως μια δύναμη της Αριστεράς που θα αποτελεί, ταυτόχρονα, κορμό της προοδευτικής παράταξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις