Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ. Πάγκαλος: "Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει"

reportazpress.gr

“Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει. Έχει κάνει τη διαδρομή του και δεν θεωρώ ότι είναι αρνητική, διότι είχε και θετικές και αρνητικές πλευρές για την ιστορία και ο ιστορικός θα το ανταμείψει, μαζί και τους ανθρώπους και την ηγεσία εκείνης της εποχής”, σχολίασε σχετικά με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ...

"Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει. Έχει κάνει τη διαδρομή του και δεν θεωρώ ότι είναι αρνητική, διότι είχε και θετικές και αρνητικές πλευρές για την ιστορία και ο ιστορικός θα το ανταμείψει, μαζί και τους ανθρώπους και την ηγεσία εκείνης της εποχής", σχολίασε σχετικά με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο Βήμα FM.

Μάλιστα, δήλωσε ότι το κόμμα της συγκυβέρνησης, ούτε με "νεκραναστάσεις δεν μπορεί να πάει μπροστά", ενώ δριμέια κριτική άσκησε και κατά του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου για τη στάση του στο θέμα του ελέγχου των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων.

«Να τον καλέσει και τον κ. Ντινόπουλο ο εισαγγελέας. Δεν έχει κανένα ειδικό καθεστώς, επειδή είναι υπουργός Εσωτερικών. Τώρα, το πόσο σοβαρό είναι ο υπουργός της κυβέρνησης και μάλιστα Εσωτερικών να μην εφαρμόζει τον νόμο που έχει ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία, στην οποία ανήκει και ο ίδιος…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θ. Πάγκαλος και πρόσθεσε:

"Είναι κατά της αξιολόγησης; Ναι, αλλά αυτό είναι η πολιτική της κυβέρνησης! Δεν έχω τίποτα εναντίον του κ. Ντινόπουλου και αντιθέτως χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχουν κάθε είδους αντιπροσωπευτικά δείγματα του πληθυσμού στη Βουλή και έτσι πρέπει να είναι, γιατί η Βουλή δεν είναι πρυτανείο, αλλά η αξιολόγηση είναι πολιτική της κυβέρνησης στην οποία μετέχει.

Γιατί δεν είπε τότε στον Πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί να πάρει το υπουργείο Εσωτερικών το οποίο είναι κατ' εξοχήν αρμόδιο για τέτοια θέματα, γιατί θα σκοτωθεί με τους συναδέλφους του, επειδή είναι κατά της αξιολόγησης; Διότι δεν θέλει αξιολόγηση, θεωρεί ότι πρέπει να προσλαμβάνονται δημόσιοι υπάλληλοι και να παίρνουν τη σύνταξη στα 65 τους, κάνοντας το καλαμπαλίκι τους. Πηγαίνοντας όποτε θέλουν ή αρρωσταίνοντας όποτε θέλουν…", είπε.

Η κεντροαριστερά χρειάζεται νέο σχήμα

Ο Θ. Πάγκαλος διατύπωσε επίσης την πεποίθησή του "ότι ο κοινωνικός χώρος της Κεντροαριστεράς υπάρχει και είναι πανίσχυρος και πρέπει να εκφραστεί μέσα από ένα νέο σχήμα. Για να γίνει αυτό, με την παρουσία βεβαίως του κ. Βενιζέλου που είναι αυτή τη στιγμή πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του, διότι δεν προτείνω τον εκμηδενισμό και την εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ, όλοι αυτοί, ισότιμα με άλλους χώρους, κινήσεις και φορείς και ίσως και κάποιες προσωπικότητες, πρέπει να δημιουργήσουν μια πανστρατιά, όλοι μαζί, η οποία θα προχωρήσει σε ένα ιδρυτικό συνέδριο και αυτό πρέπει να είναι η Δημοκρατική Παράταξη. Και είναι ένας σωστός τίτλος, γιατί ανήκε πάντα στην Κεντροαριστερά".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ξέρουν μόνο να γκρεμίζουν

Να γκρεμίζεις είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να χτίσεις. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ. επιδόθηκε συστηματικά σε μια χυδαία επιχείρηση κατεδάφισης όλων των κόπων του ελληνικού λαού, αυτών που επέτρεψαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις