Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πέθανε ο Βαγγέλης Σακελλάρης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΥΓΗΣ

Πέθανε χθες Δευτέρα, σε ηλικία 95 ετών, ο Βαγγέλης Σακελλάρης, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, ο οποίος είχε διατελέσει βουλευτής Λάρισας της ΕΔΑ. Η ημερομηνία και ο τόπος τέλεσης της κηδείας του Β. Σακελλάρη θα ανακοινωθούν σήμερα Τρίτη. O B. Σακελλάρης γεννήθηκε το 1919 στη Λάρισα...

Πέθανε χθες Δευτέρα, σε ηλικία 95 ετών, ο Βαγγέλης Σακελλάρης, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, ο οποίος είχε διατελέσει βουλευτής Λάρισας της ΕΔΑ. Η ημερομηνία και ο τόπος τέλεσης της κηδείας του Β. Σακελλάρη θα ανακοινωθούν σήμερα Τρίτη.

O B. Σακελλάρης γεννήθηκε το 1919 στη Λάρισα. Αγωνίστηκε στην Εθνική Αντίσταση ως φοιτητής της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο Β. Σακελλάρης υπέστη τους διωγμούς της γενιάς του.

Στέλεχος του ΚΚΕ, εξελέγη βουλευτής Λάρισας με την ΕΔΑ στις εκλογές του 1961 και του 1964. Στη διάσπαση του ΚΚΕ το 1968 τάχθηκε με το μέρος του ΚΚΕ Εσωτερικού. Υπήρξε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της "Κομμουνιστικής Θεωρίας και Πολιτικής", του θεωρητικού οργάνου του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Ο Β. Σακελλάρης ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα αγροτικά ζητήματα, για τα οποία αρθρογραφούσε τακτικά κατά τη δεκαετία του 1960 στη μηνιαία πολιτική επιθεώρηση της ΕΔΑ "Ελληνική Αριστερά".

Στις εκλογές του 2004, με κοινή δήλωση που είχε συντάξει με 9 ακόμα πρώην βουλευτές της ΕΔΑ, ο Β. Σακελλάρης είχε στηρίξει τον Συνασπισμό της Αριστεράς. Επίσης, στις εκλογές του 2007, ο Β. Σακελλάρης είχε προχωρήσει σε δήλωση στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή την έκδοση του δίτομου έργου του Τάσου Τρίκκα με τίτλο "ΕΔΑ 1951-1967: Το νέο πρόσωπο της Αριστεράς", από τις εκδόσεις Θεμέλιο, ο Β. Σακελλάρης είχε γράψει άρθρο στην "Αυγή", το 2009, με τίτλο "Η καταγραφή μιας σημαντικής περιόδου".

Χ.Σ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ξέρουν ήδη ότι χάνουν

  Εχθές η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Ζαχαράκη έστειλε στο ΕΣΡ επιστολή, με την οποία επιχειρεί να μπλοκάρει τη μετάδοση της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα την Παρασκευή το βράδυ. Το τυπικό ζήτημα είναι ότι ο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο