Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πέθανε η Μαρία Καρρά

Η Μαρία Καρρά, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και της Αριστεράς, πέθανε χθες σε ηλικία 88 ετών. Νεαρή Επονίτισσα στον Πειραιά, συνελήφθη το 1947 από τον διαβόητο βασανιστή Σωτήρη Κουβά, διευθυντή Ασφαλείας Πειραιώς, και πέρασε από τα στρατόπεδα εξορίστων στη Χίο...

Η Μαρία Καρρά, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και της Αριστεράς, πέθανε χθες σε ηλικία 88 ετών. Νεαρή Επονίτισσα στον Πειραιά, συνελήφθη το 1947 από τον διαβόητο βασανιστή Σωτήρη Κουβά, διευθυντή Ασφαλείας Πειραιώς, και πέρασε από τα στρατόπεδα εξορίστων στη Χίο, στο Τρίκερι, το Μακρονήσι και τον Άη Στράτη, από όπου απολύθηκε το 1958 και εντάχθηκε στη δουλειά της ΕΔΑ. Με την επανέκδοση της "Αυγής" το 1974, η Μαρία εργάστηκε στην εφημερίδα ως διορθώτρια.

Η Μαρία ανήκε σε μια οικογένεια που υπηρέτησε με αυτοθυσία και ανιδιοτέλεια το λαϊκό κίνημα και την υπόθεση της Αριστεράς. Ήταν αδελφή του Σταύρου και του Νίκου Καρρά, ηγετικών στελεχών του ενιαίου ΚΚΕ και κατόπιν του ΚΚΕ Εσωτερικού, της Κατίνας Ελευθερίου, καθώς και του ιστορικού Γιάννη Καρρά. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα, στις 3.30 μ.μ., στο νεκροταφείο Ζωγράφου. Η "Αυγή" συλλυπείται την κόρη της Αντιγόνη και τον αδελφό της Γιάννη.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά της, η Δημοκρατική Αριστερά "εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια της Μαρίας Καρρά, αταλάντευτης αγωνίστριας του αριστερού κινήματος για τη δημοκρατία. Και καταλήγει: "Η Μαρία Καρρά έδωσε όλη τη ζωή της στους αγώνες για την κοινωνία. Μαζί με τα αδέρφια της, Κατίνα, Νίκο, Σταύρο και Γιάννη, συμμετείχαν με όλες τους τις δυνάμεις στην προσπάθεια να ριζώσουν οι ιδέες της ανανεωτικής Αριστεράς".

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ξέρουν ήδη ότι χάνουν

  Εχθές η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Ζαχαράκη έστειλε στο ΕΣΡ επιστολή, με την οποία επιχειρεί να μπλοκάρει τη μετάδοση της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα την Παρασκευή το βράδυ. Το τυπικό ζήτημα είναι ότι ο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο