Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ντοκουμέντα: Ο Μπαλτάκος κοινοβουλευτικός αρχηγός της Χ.Α., ο Μιχαλολιάκος τα ήξερε όλα για τη δολοφονία Φύσσα

Δύο σημαντικά ντοκουμέντα για τη συγγένεια και την κοινοβουλευτική συνεργασία Ν.Δ. - Χ.Α. αλλά και για την άμεση ενημέρωση του N. Mιχαλολιάκου λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποκαλύπτονται σήμερα...

Δύο σημαντικές αποκαλύψεις για τη συγγένεια και την κοινοβουλευτική συνεργασία Ν.Δ. - Χρυσής Αυγής αλλά και για την άμεση ενημέρωση του αρχηγού του νεοναζιστικού μορφώματος λίγα μόλις λεπτά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας σήμερα, ένα χρόνο μετά την εκτέλεση του αντιφασίστα μουσικού από τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά.

Ο Μπαλτάκος έδινε γραμμή, οι χρυσαυγίτες ψήφιζαν

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, σε κρίσιμα νομοσχέδια στη Βουλή, ο έως πρόσφατα εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Τάκης Μπαλτάκος καθοδηγούσε και οι χρυσαυγίτες ψήφιζαν.

Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και πρώτος τη τάξει σύμβουλος του Α. Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος με μηνύματα που έστελνε στον Ηλία Κασσιδιάρη ή με επισκέψεις του στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, έδινε εντολές για το πώς θα ψηφίσουν οι χρυσαυγίτες σε νομοσχέδια. Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν το ρόλο του – με οδηγίες στους χρυσαυγίτες – και σε νομοσχέδια που διαίρεσαν την τρικομματική κυβέρνηση.

Μάλιστα, ο Μπαλτάκος επιβράβευε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τους τραμπουκισμούς τους εντός του κοινοβουλίου.

Ενδεικτικό είναι μήνυμα που στέλνει στενός συνεργάτης του Κασιδιάρη, ονόματι Ζούμπος, στον εκπρόσωπο Τύπου της Χ.Α. για να τον ενημερώσει για τις οδηγίες Μπαλτάκου:

"Με είπε Μπαλτάκος ότι αύριο 12.00 στην Επιτροπή για τα Ναρκωτικά με τα άρθρα 62 και 83 του Ρουπακιώτη, πρέπει να 'μαστε παρόντες. Η ψηφοφορία θα γίνει με ανάταση χεριών. Επίσης μου 'πε για Πέμπτη, την τροπολογία των 85 για γένος στις Στρατιωτικές Σχολές. Του 'πα είμαστε ενήμεροι".

Υπενθυμίζεται ότι τα άρθρα 62 και 83 είχαν προστεθεί στο νομοσχέδιο από τον Αντώνη Ρουπακιώτη και – παρά την τροποποίησή τους λίγο αργότερα – καταψηφίστηκαν από τους βουλευτές της Ν.Δ. και, φυσικά, από τους βουλευτές της Χ.Α. αλλά και των ΑΝΕΛ.

Επίσης, η τροπολογία των 85, είναι η πρωτοβουλία 85 βουλευτών της Ν.Δ., που ζητούσαν να

Τα πάντα ήξερε ο Μιχαλολιάκος για τη δολοφονία Φύσσα

Ρεπορτάζ της εφημερίδας "Έθνος" αποκαλύπτει ΄ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος γνώριζε από την πρώτη στιγμή πως οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα ήταν χρυσαυγίτες, όπως προκύπτει από τις τηλεφωνικές του συνομιλίες με τον Γιάννη Λαγό.

Το περιεχόμενο των κλήσεων που αποκαλύπτεται "καίει" την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, τους βουλευτές της και τα μέλη του τάγματος εφόδου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την ώρα που ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας αναγνωρίζεται από μέλος της Χρυσής Αυγής στην καφετέρια όπου παρακολουθούσε ποδοσφαιρικό αγώνα, πήραν φωτιά τα τηλέφωνα μεταξύ μελών της Χ.Α., ακολουθώντας την ιεραρχία. Σιγή ασυρμάτου επικρατεί την ώρα της δολοφονίας και λίγο αργότερα, ενημερώνεται σχετικά από τον Γ. Λαγό ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος δύο λεπτά πριν είχε στείλει μήνυμα στον βουλευτή Πειραιά και προφυλακισμένο σήμερα Λαγό. Η συνομιλία τους διαρκεί 45 δευτερόλεπτα, αρκετά για να ακούσει ο αρχηγός της Χ.Α. τι είχε συμβεί στο Κερατσίνι.

Ολόκληρη η σειρά των κλήσεων είναι αποκαλυπτική για όσα συνέβησαν τη νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι, αποδεικνύοντας ότι περισσότερα από 25 άτομα "κινητοποιήθηκαν" πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο