Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αναμνήσεις και εικόνες μιας άλλης εποχής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ

Μια σημαντική έκθεση τεκμηρίων της ελληνικής αλλά και της διεθνούς κοινωνίας των αρχών του 20ού αιώνα, έτσι όπως αποτυπώνεται σε μια μοναδική συλλογή επιστολικών δελταρίων, φιλοξενείται από την προηγούμενη εβδομάδα και έως το τέλος της χρονιάς στον χώρο τέχνης Παλιό Λιτρίβι, στον Πόρο...

Μια σημαντική έκθεση τεκμηρίων της ελληνικής αλλά και της διεθνούς κοινωνίας των αρχών του 20ού αιώνα, έτσι όπως αποτυπώνεται σε μια μοναδική συλλογή επιστολικών δελταρίων, φιλοξενείται από την προηγούμενη εβδομάδα και έως το τέλος της χρονιάς στον χώρο τέχνης Παλιό Λιτρίβι, στον Πόρο.

Πρόκειται για τη συλλογή του ιατρού Γεώργιου Κουβαρά από την Ιθάκη, η οποία περιλαμβάνει 780 πρωτότυπα επιστολικά δελτάρια γραμμένα και σταλμένα από και προς διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Καρτ ποστάλ με εξαιρετικές απεικονίσεις ιστορικού χαρακτήρα, παγκόσμιας προέλευσης και εμβέλειας, συνοδευόμενες από τις γραφές ανθρώπων μιας άλλης εποχής.

Η έκθεση έχει σκοπό, μέσα από την παρουσίασή τους, να ξεναγήσει τον επισκέπτη στην κοινωνία, την οικονομία, την τεχνολογία και τους προβληματισμούς μιας άλλης εποχής, αποτυπώνοντας παράλληλα την εξέλιξη της τυπογραφίας, της φωτογραφίας και της τέχνης, κοινωνικούς και πολιτικούς σταθμούς, αλλά και τη διαμόρφωση των ανθρώπινων σχέσεων μέσα από την αλληλογραφία της εποχής.

Η έκθεση, την οποία επιμελήθηκε η Φαίη Ορφανίδου, περιλαμβάνει μέρος των πρωτότυπων επιστολικών δελταρίων, τα πρωτότυπα άλμπουμ που τις περιείχαν, ανατυπώσεις και προβολή διαφανειών με την υπόλοιπη συλλογή, καθώς και πληροφορίες για τη ζωή του συλλέκτη Γεώργιου Κουβαρά και των ανθρώπων που άγγιξαν, έγραψαν, έστειλαν και έλαβαν αυτά τα μοναδικά ντοκουμέντα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές, οι οποίοι θα καταγράφουν τις εντυπώσεις και τα σχόλιά τους μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και ερωτηματολόγια.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

Δεν είχαν πει φυσικά πριν τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Πρώτον, για να μην αποξενωθούν από μια ομάδα φιλελεύθερων ψηφοφόρων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο