Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χ. Καφαντάρη: Χωρίς σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή η Ελλάδα

Τη γύμνια της χώρας έναντι των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, αφού είναι από τις λίγες χώρες της Ε.Ε. που δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην εκπόνηση εθνικής στρατηγικής για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, παρ' ότι γεωγραφικά ανήκει σε μία από τις πιο ευπαθείς περιοχές της Μεσογείου...

Τη γύμνια της χώρας έναντι των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, αφού είναι από τις λίγες χώρες της Ε.Ε. που δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην εκπόνηση εθνικής στρατηγικής για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, παρ' ότι γεωγραφικά ανήκει σε μία από τις πιο ευπαθείς περιοχές της Μεσογείου, αναδεικνύει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καφαντάρη.

Με αφορμή σχετική ημερίδα, η βουλευτής επισημαίνει σε δήλωσή της ότι "τη στιγμή που υπάρχουν έντονες διεργασίες παγκοσμίως, και εν όψει της σε επίπεδο κορυφής Διεθνούς Συνδιάσκεψης για το κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, η πατρίδα μας δεν έχει ένα γενικό πλάνο για την προσαρμογή διαφόρων τομέων στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως η γεωργία και τα δάση, οι παράκτιες δραστηριότητες, η αλιεία και οι υδατοκαλλιέργειες, τα χερσαία και θαλάσσια οικοσυστήματα".

Και καταλήγει: Η εξάρτηση της Ελλάδας από το φυσικό περιβάλλον είναι εξαιρετικά κρίσιμη για να αγνοηθεί, ακόμη και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, και το ΥΠΕΚΑ οφείλει άμεσα να προχωρήσει μέσα από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην ανάπτυξη και την υλοποίηση Εθνικού Σχεδίου Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΜΜΕ και αυτοσεβασμός

Υπάρχουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που υπερασπίζονται την εγκυρότητα και την αντικειμενικότητά τους, ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες δεοντολογίας και συχνά προθέτουν και δικούς τους. Το χαρακτηριστικό των μέσων αυτών είναι ο αυτοσεβασμός.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο