Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ένωση Ελλήνων Ερευνητών: Χωρίς μέλλον η έρευνα στην Ελλάδα

Η έρευνα είναι βασικός μοχλός για την παραγωγική ανασυγκρότηση, επισημάνθηκε στη χθεσινή συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με το Δ.Σ. της Ένωσης Ερευνητών-ΦΥΛΑΚΤΟΥ

Απόψεις αφενός για το δυσοίωνο μέλλον της έρευνας, όσο εφαρμόζονται οι μνημονιακές πολιτικές, αφετέρου για την εναλλακτική “ματιά” του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αντήλλαξαν χθες, στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας και το Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών.

Απόψεις αφενός για το δυσοίωνο μέλλον της έρευνας, όσο εφαρμόζονται οι μνημονιακές πολιτικές, αφετέρου για την εναλλακτική "ματιά" του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αντήλλαξαν χθες, στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας και το Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν στα βασικά θέματα. Συγκεκριμένα:

Α) Την αύξηση της χρηματοδότησης έρευνας, που βρίσκεται στο απαράδεκτα χαμηλό ποσοστό 0,51%, ενός ελάχιστου και συνεχώς συρρικνούμενου ΑΕΠ.

Β) Τη θεσμική θωράκιση και εδραίωση του Ενιαίου Χώρου Έρευνας και Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Γ) Τον εξορθολογισμό, όσο και τη δραστική απλοποίηση του πλαισίου χρηματοδότησης των ερευνητικών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ, ευρωπαϊκά κ.ά.).

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι συμμετέχουσες στη συνάντηση Θεανώ Φωτίου, βουλευτής, και Έφη Καλαμαρά, συντονίστρια του Τμήματος Παιδείας, εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "η έρευνα είναι βασικός μοχλός για την παραγωγική ανασυγκρότηση και μέγιστο επενδυτικό κεφάλαιο που διαθέτει η χώρα στη διαμόρφωση μια συνεκτικής, βιώσιμης στρατηγικής για την κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας από την κρίση".

Στην Ένωση Ελλήνων Ερευνητών συμμετέχουν επιστήμονες από όλα τα ερευνητικά κέντρα (ΕΛΚΕΘΕ, Δημόκριτος, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών κ.ά.) και έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, την προβολή του επιστημονικού έργου που παράγεται στα ερευνητικά κέντρα της χώρας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Μην μιλάτε. Χειροκροτήστε

Τις μέρες της πανδημίας τα κανάλια αναζητούν εναγωνίως Έλληνες γιατρούς που να εργάζονται σε νοσοκομεία του εξωτερικού και τους βγάζουν στα δελτία ειδήσεων για να περιγράψουν τις εμπειρίες τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις